Schorseneren in rode palmolie gebakken met seitan met tuinkers

Ingrediënten voor schorseneren in rode palmolie gebakken met seitan met tuinkers

 • 1kg verse schorseneren
 • 2 Pepper Protein Steaks
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 citroen, hier het sap van
 • Kruidenmix (ORAC Botanico-Mix met chili van Amanprana)
 • Tuinkers
 • 2tl Rode palmolie (Amanprana Red Palm oil)

Bereiding van schorseneren in rode palmolie gebakken met seitan met tuinkers

 1. Vul een kookpot met water, voeg een beetje zout toe en breng het water aan de kook.
 2. Schil de schorseneren onder lopend koud water met een dunschiller.
 3. Vergeet daarbij niet om handschoenen aan te trekken, omdat het sap van de schorseneren erg kleverig is en je handen kan doen verkleuren.
 4. Snijd de schorseneren vervolgens in twee en laat ze in het kokende water glijden.
 5. Laat ze ca. 25 à 30 minuten lang koken, waarbij je af en toe eens nagaat of de schorseneren nog knapperig genoeg zijn.
 6. Giet daarna alles af en spoel de schorseneren ook even kort af met koud water zodat ze niet verder garen.
 7. Snijd nu de seitan in reepjes en schil en hak de knoflook in fijne stukjes.
 8. Laat een beetje rode palmolie van Amanprana in een pan smelten, rooster de knoflook lichtjes en voeg daarna de schorseneren en de seitan toe.
 9. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel bakken.
 10. Blus kort voor alles gaar is af met het citroensap en breng het eindresultaat verder op smaak met peper, wat fleur de sel en een beetje van de kruidenmix.
 11. Garneer het geheel ten slotte met een beetje tuinkers en dien deze nog warm op.

Tip van Stefano:

Schorseneren, de winterasperge, zwart van kleur, heerlijk van smaak en vol ijzer, vezels en vitamine C

Schorseneren zijn een echte wintergroente en wordt ook wel eens winterasperge of een armeluisasperge genoemd. De smaak lijkt ook wel wat op die van een asperge maar is zeker niet  minderwaardig. Het is echter wel een hele klus, de schorseneren zijn namelijk zwart van kleur en kunnen flink wat vlekken maken, daarnaast kan de zwarte kleur ook in de huid van je handen trekken.

Naast lekker van smaak zijn schorseneren ook goed voor je

ze bevatten veel ijzer, vezels en vitamine C. Daarnaast zouden schorseneren ook een goede invloed hebben op je darmflora. Zorg er uiteraard wel voor dat de schorseneren bij de aankoop erg stevig aanvoelen en zeker niet uitgedroogd. In onderstaand recept worden de schorseneren eerst geschild alvorens deze worden gekookt maar je kunt er ook voor kiezen om ze eerst te koken en dan pas te schillen. Ook dan wordt aangeraden om handschoenen aan te trekken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Jason Wrobel

Jason Wrobel

Raw food/vegan kok en auteur

“Vegan producten waar vleeseters van houden! Seitan is nr.1 Het is tarwevlees.” “Mijn Nr.1 vervanging is seitan. Seitan is een fantastische vervanger voor vlees in recepten als sandwiches, stoofschotels of wokgerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos” jasonwrobel.com