Schorseneren in rode palmolie gebakken met seitan met tuinkers

Ingrediënten

 • 1kg verse schorseneren
 • 2 Pepper Protein Steaks
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 citroen, hier het sap van
 • Kruidenmix (ORAC Botanico-Mix met chili van Amanprana)
 • Tuinkers
 • 2tl Rode palmolie (Amanprana Red Palm oil)

Bereiding van schorseneren in rode palmolie gebakken met seitan met tuinkers

 1. Vul een kookpot met water, voeg een beetje zout toe en breng het water aan de kook.
 2. Schil de schorseneren onder lopend koud water met een dunschiller.
 3. Vergeet daarbij niet om handschoenen aan te trekken, omdat het sap van de schorseneren erg kleverig is en je handen kan doen verkleuren.
 4. Snijd de schorseneren vervolgens in twee en laat ze in het kokende water glijden.
 5. Laat ze ca. 25 à 30 minuten lang koken, waarbij je af en toe eens nagaat of de schorseneren nog knapperig genoeg zijn.
 6. Giet daarna alles af en spoel de schorseneren ook even kort af met koud water zodat ze niet verder garen.
 7. Snijd nu de seitan in reepjes en schil en hak de knoflook in fijne stukjes.
 8. Laat een beetje rode palmolie van Amanprana in een pan smelten, rooster de knoflook lichtjes en voeg daarna de schorseneren en de seitan toe.
 9. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel bakken.
 10. Blus kort voor alles gaar is af met het citroensap en breng het eindresultaat verder op smaak met peper, wat fleur de sel en een beetje van de kruidenmix.
 11. Garneer het geheel ten slotte met een beetje tuinkers en dien deze nog warm op.

Tip van Stefano:

Schorseneren, de winterasperge, zwart van kleur, heerlijk van smaak en vol ijzer, vezels en vitamine C

Schorseneren zijn een echte wintergroente en wordt ook wel eens winterasperge of een armeluisasperge genoemd. De smaak lijkt ook wel wat op die van een asperge maar is zeker niet  minderwaardig. Het is echter wel een hele klus, de schorseneren zijn namelijk zwart van kleur en kunnen flink wat vlekken maken, daarnaast kan de zwarte kleur ook in de huid van je handen trekken.

Naast lekker van smaak zijn schorseneren ook goed voor je

ze bevatten veel ijzer, vezels en vitamine C. Daarnaast zouden schorseneren ook een goede invloed hebben op je darmflora. Zorg er uiteraard wel voor dat de schorseneren bij de aankoop erg stevig aanvoelen en zeker niet uitgedroogd. In onderstaand recept worden de schorseneren eerst geschild alvorens deze worden gekookt maar je kunt er ook voor kiezen om ze eerst te koken en dan pas te schillen. Ook dan wordt aangeraden om handschoenen aan te trekken.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

koks bij de vegetarische kookstudio en auteurs van 4 vegetarische kookboeken, Gent

“Zullen we met de meeste vleesvervangers nooit de wereld bekeren, één product stemt beslist hoopvol: de ambachtelijk geproduceerde seitan op basis van Manitoba tarwe en shoyusaus, zoals die geproduceerd wordt door Bertyn. Hij verenigt de twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn om terecht de naam ‘vleesvervanger’ te dragen: hij is puur natuur en erg lekker. Hij is te koop in de natuurvoedingswinkel, vacuum verpakt als seitan steak, seitan suprême of ‘in bloc’. De bereiding is makkelijk: je bakt, stooft of gaart de seitan in een wip want je zit nooit met lange gaartijden. Voortaan heeft geen enkel restaurant nog een geldig excuus om geen degelijk vegetarisch gerecht op de kaart te zetten”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's