Seitan met gegrilde groenten, verse kruiden en blauwe aardappel

Ingrediënten

Bereiding van seitan met gegrilde groenten, verse kruiden en blauwe aardappel

 1. Laat de aardappelen gaar worden in licht gezouten water.
 2. Zorg er wel voor dat deze nog vast van structuur zijn.
 3. Laat ze afkoelen en snijdt op fijne schijfjes.
 4. Maak een marinade klaar van olijfolie, fleur de sel, peper, de pittige kruidenmix en de verse kruiden.
 5. Maak de verschillende soorten groenten schoon en snijd ze in de gewenste vorm.
 6. Snijd de seitan in flinterdunne schijfjes.
 7. Leg deze samen met de groenten en de aardappelen in een ruime kom en breng de marinade vervolgens met een borstel aan op alle ingrediënten.
 8. Laat het geheel vervolgens minstens 2 uur lang intrekken.
 9. Wanneer de marinade goed ingetrokken is de grilplaat met een beetje olijfolie invetten.
 10. Vervolgens de groenten en de seitan mooi grillen, tot de stukken nog enigszins knapperig zijn.
 11. Kruid bij met wat fleur de sel en peper.
 12. Voeg ook nog een beetje verse kruiden toe.
 13. Serveer de groenten terwijl ze nog warm zijn. Eet smakelijk.

Tip van Stefano:

De blauwe aardappel: lekker, mooi van kleur en tien keer krachtiger dan vitamine C

De blauwe aardappel is veelal nog een onbekende in onze keuken, toch is het er eentje om te onthouden. De blauwe aardappel is namelijk niet alleen lekker van smaak, deze is ook nog eens goed voor je gezondheid. Tegenover de ‘gewone’ aardappel heeft deze toch wel wat extra’s. Al is de blauwe aardappel wel wat moeilijker te verkrijgen en is deze wat hoger van prijs. De meest bekende soort blauwe aardappel is de Franse truffelaardappel of de Vitelotte.

De blauwe aardappel ook tegen hoge bloeddruk. Vol met anthocyanen

Wanneer je regelmatig blauwe aardappel eet kan dit er voor zorgen dat je je bloeddruk verlaagd en je zelfs wat overtollig gewicht kwijtraakt. Hoe dit komt? Door de secundaire plantenstoffen, de anthocyanen die juist voor de blauw-paarse kleur zorgen en welke ook te vinden is in aubergines, rode bieten en blauwe druiven. Hoe blauwe de aardappel, hoe meer anthocyanen er in te vinden is. Deze stof werkt ongeveer tien keer harden dan Vitamine C. Niet verkeerd dus om in onderstaand gerecht de blauwe aardappel toe te voegen.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Attile Hildmann

Attila Hildmann

Vegan chef en fitnessmodel

Wanneer het gaat over de verschillende soorten vleesvervangers, zegt Attila wanneer hij de klaargemaakte seitan proeft: “Wow….echt goed” Ook over de consistentie van Seitan is Attila Hildmann te spreken:”De seitan is extreem knapperig geworden en heeft een vleesachtige consistentie. Uitstekend!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's