Seitan pepersteak met vegan gratin van paarse aardappelen

Ingrediënten

 • 2 Pepper Protein Steaks
 • 4 paarse aardappelen
 • 200g cashewnoten
 • ¾l water
 • ½el groentebouillon
 • 1el paprikapoeder
 • 1tl kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
 • een beetje Fleur de sel (Khoisan fleur de sel)
 • Kruidenmix (ORAC Botanico Mix met chili van Amanprana)
 • Walnootolie (Périgord extra vierge walnootolie van Amanprana)
 • 1 teentje knoflook

Bereiding van seitan pepersteak met vegan gratin van paarse aardappelen

 1. De cashewnoten samen met het water, het paprikapoeder, een beetje zout en peper, de groentebouillon en de kokosbloesemsuiker in de mixer op de hoogste stand pureren.
 2. Het geheel moet romig maar toch nog vloeibaar zijn, wanneer het nog te vast is van structuur kun je nog wat extra water toevoegen.
 3. Kruid het geheel vervolgens af met wat kruidenmix.
 4. Verwarm de oven voor op 250°C. Haal de seitan uit de verpakking, laat deze goed uitdruppel en leg deze in een ovenschaal.
 5. Druppel wat walnootolie over de seitan en bestrooi met wat kruidenmix, peper en fleur de sel.
 6. De paarse aardappelen vervolgens met een schaaf in dunne schijfjes schillen en deze, afwisselend met de saus, op de seitan stapelen.
 7. Zorg er voor dat het laatste laagje de saus is.
 8. Zet de schotel vervolgens in de oven en bak deze ongeveer in 40-45 minuten.
 9. Test of de aardappelen gaat zijn en dien op wanneer dit het geval is. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

De paarse aardappel. Wat is het en waar proeft deze naar?

Je ziet ze misschien niet zo vaak maar de paarse aardappel verovert de wereld. Oorspronkelijk komt deze uit Peru en Bolivia maar wordt tegenwoordig ok steeds vaker in de Westerse keuken gebruikt. De Paarde aardappel is, zoals de naam al aangeeft, paars van kleur. Zowel de schil als het vlees. Er zijn verschillende soorten van de paarse aardappel maar de smaak is meestal wat zoeter dan de normale aardappel, met een nootachtige smaak. Een bijkomend voordeel van de paarse aardappel is natuurlijk dat zijn kleur hem tot een echte blikvanger maakt.

De paarse aardappel naast kleurrijk ook gezond

De paarse kleur in de aardappel ontstaat doordat er veel anthocyanin in zit. Deze stof heeft een erg gunstige invloed op je gezondheid en werkt als antioxidant. De paarse aardappel bevat meer antioxidanten dan de gewone aardappel en zit daarnaast vol kalium. Ideaal dus om de paarse aardappel als bijgerecht te verwerken of bijvoorbeeld in een ovenschotel zoals in onderstaand recept.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Benedikt Ernst

Essen und Trinken.de

“Bij plantaardige alternatieven voor vlees denken vele mensen meteen aan tofu, maar het is ook mogelijk uit gewoon tarwemeel een sappige ´steak´ te maken: met seitan” – essen-und-trinken.de

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's