Soep van peterseliewortel en amandelmelk met seitan & cherry tomaten

Ingrediënten voor soep van peterseliewortel en amandelmelk met seitan & cherry tomaten

 • 250gr Veggie Protein Bloc
 • 2 peterseliewortels
 • 1 kleine ui
 • ½l groentebouillon
 • ½l amandelmelk
 • 1 teentje knoflook
 • 1tl kruidenmix (Amanprana Orac Botanico mix spicy)
 • 1tl Fleur de sel (Amanprana)
 • Zwarte peper
 • 10 cherry tomaten
 • Olijfolie (Verde Salud van Amanprana)

Bereiding van soep van peterseliewortel en amandelmelk met seitan & cherry tomaten

 1. De peterseliewortel, de ui en de knoflook schillen en in gelijke blokjes snijden.
 2. Deze vervolgens in de groentebouillon doen en kort even opkoken.
 3. Daarna 10 minuten op een zacht vuur laten doorkoken, de amandelmelk toevoegen en met de staafmixer pureren tot de soep mooi romig is.
 4. De seitan in blokjes snijden en afwisselend met de cherry tomaten op een houten spiesje steken, met olijfolie bestrijken, kruiden met peper, fleur de sel en kruidenmix en daarna op de barbecue of in de grillpan grillen en opdienen bij de soep. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

Peterseliewortel, een van de vergeten groenten welke je niet mag vergeten

Misschien dat je nog nooit hebt gehoord van de peterseliewortel? Dan kan goed, dit is namelijk één van de vergeten groenten. Daarom niet minder lekker óf gezond. De peterseliewortel is, zoals de naam al doet vermoeden, een peterseliesoort en een wortel. De wortel kan tot wel 15cm lang worden en lijkt wat smaak betreft wat op een knolselderij of pastinaak. Zowel de witte wortel zelf als het groene blad kan worden gegeten.

Peterseliewortel lekker en gezond. Rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C

De peterseliewortel bevat niet alleen een hoop smaak, deze is ook nog eens gezond. Zo is deze rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C. Gebruik de peterseliewortel in de puree, geserveerd als groente op zich, in een stamppot of net zoals in dit recept in een heerlijke soep. Deze soep van peterseliewortel met amandelmelk en seitan is een leuke afwisseling in de keuken. Haal die vergeten groenten nog eens boven en maak deze heerlijke soep klaar!

Jouw waardering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com