Soep van peterseliewortel en amandelmelk met seitan & cherry tomaten

Ingrediënten

 • 250gr Veggie Protein Bloc
 • 2 peterseliewortels
 • 1 kleine ui
 • ½l groentebouillon
 • ½l amandelmelk
 • 1 teentje knoflook
 • 1tl kruidenmix (Amanprana Orac Botanico mix spicy)
 • 1tl Fleur de sel (Amanprana)
 • Zwarte peper
 • 10 cherry tomaten
 • Olijfolie (Verde Salud van Amanprana)

Bereiding van soep van peterseliewortel en amandelmelk met seitan & cherry tomaten

 1. De peterseliewortel, de ui en de knoflook schillen en in gelijke blokjes snijden.
 2. Deze vervolgens in de groentebouillon doen en kort even opkoken.
 3. Daarna 10 minuten op een zacht vuur laten doorkoken, de amandelmelk toevoegen en met de staafmixer pureren tot de soep mooi romig is.
 4. De seitan in blokjes snijden en afwisselend met de cherry tomaten op een houten spiesje steken, met olijfolie bestrijken, kruiden met peper, fleur de sel en kruidenmix en daarna op de barbecue of in de grillpan grillen en opdienen bij de soep. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

Peterseliewortel, een van de vergeten groenten welke je niet mag vergeten

Misschien dat je nog nooit hebt gehoord van de peterseliewortel? Dan kan goed, dit is namelijk één van de vergeten groenten. Daarom niet minder lekker óf gezond. De peterseliewortel is, zoals de naam al doet vermoeden, een peterseliesoort en een wortel. De wortel kan tot wel 15cm lang worden en lijkt wat smaak betreft wat op een knolselderij of pastinaak. Zowel de witte wortel zelf als het groene blad kan worden gegeten.

Peterseliewortel lekker en gezond. Rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C

De peterseliewortel bevat niet alleen een hoop smaak, deze is ook nog eens gezond. Zo is deze rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C. Gebruik de peterseliewortel in de puree, geserveerd als groente op zich, in een stamppot of net zoals in dit recept in een heerlijke soep. Deze soep van peterseliewortel met amandelmelk en seitan is een leuke afwisseling in de keuken. Haal die vergeten groenten nog eens boven en maak deze heerlijke soep klaar!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Attile Hildmann

Attila Hildmann

Vegan chef en fitnessmodel

Wanneer het gaat over de verschillende soorten vleesvervangers, zegt Attila wanneer hij de klaargemaakte seitan proeft: “Wow….echt goed” Ook over de consistentie van Seitan is Attila Hildmann te spreken:”De seitan is extreem knapperig geworden en heeft een vleesachtige consistentie. Uitstekend!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's