Soep van pompoen met peterselie en chips van seitan

Ingrediënten

 • 1 middelgrote Hokkaido pompoen
 • 2 teentjes knoflook
 • 3el olijfolie (Amanprana Verde Salud)
 • 1tl fleur de sel (Amanprana)
 • 1tl peper
 • 1tl kruidenmix (Orac Botanico mix van Amanprana)
 • 100g Veggie Protein Bloc
 • 1,5l groentebouillon
 • 1 bosje platte peterselie

Bereiding van soep van pompoen met peterselie en chips van seitan

 1. De oven voorverwarmen op 50-80°C.
 2. De seitan flinterdun snijden en op bakpapier op de bakplaat leggen.
 3. Bestrooi deze met wat fleur de sel, peper en kruidenmix en de seitan vervolgens ongeveer 2 ½ uur in de oven zetten zodat deze langzaam kan drogen.
 4. Wanneer je geen heteluchtoven tot je beschikking hebt, klem dan iets tussen de deur van de oven zodat de damp kan ontsnappen.
 5. Wanneer de seitan klaar is de oven op 250°C voorverwarmen.
 6. De pompoen halveren, met een lepel de pitjes verwijderen, in schijfjes snijden en inwrijven met wat olijfolie.
 7. Kruiden met fleur de sel en peper en daarna ongeveer 40 minuten bakken in de oven.
 8. De knoflook pellen en goudbruin bakken.
 9. De pompoen uit de oven halen en samen met de groentebouillon, de knoflook en de andere ingrediënten pureren en daarna rijkelijk gehakte peterselie toevoegen (niet meekoken).
 10. Garneren met de gedroogde seitan en opdienen. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

De Hokkaido pompoen: vol smaak en veelzijdig

De Hokkaido pompoen, de Eko-pompoen en de reuzenpompoen, allemaal dezelfde. Waarom er zo veel benamingen voor zijn? Het is een veelvuldig gebruikt product. Het is de meest bekende pompoen welke we in onze keukens gebruiken. Het grote voordeel is het formaat, vaak is de Hokkaido pompoen verkrijgbaar van ½ kilo tot ongeveer 2-3 kilo. Deze pompoen is erg handig want deze kan met schil en al worden gegeten. Je dient om de pompoen klaar te maken de Hokkaido pompoen enkel even te wassen en te ontpitten, snij deze vervolgens in blokjes, schijfjes of rasp de pompoen. Wanneer je de pompoen wilt bewaren dan kun je deze prima eerst koken, op die manier is de pompoen na het ontdooien altijd direct klaar voor gebruik. Het gebruik van de Hokkaido pompoen in deze soep zorgt voor een volle smaak. De combinatie met de peterselie en de chips van seitan maakt dat dit een heerlijk gerecht is om een diner mee te beginnen!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's