Soep van pompoen met peterselie en chips van seitan

Ingrediënten voor soep van pompoen met peterselie en chips van seitan

 • 1 middelgrote Hokkaido pompoen
 • 2 teentjes knoflook
 • 3el olijfolie (Amanprana Verde Salud)
 • 1tl fleur de sel (Amanprana)
 • 1tl peper
 • 1tl kruidenmix (Orac Botanico mix van Amanprana)
 • 100g Veggie Protein Bloc
 • 1,5l groentebouillon
 • 1 bosje platte peterselie

Bereiding van soep van pompoen met peterselie en chips van seitan

 1. De oven voorverwarmen op 50-80°C.
 2. De seitan flinterdun snijden en op bakpapier op de bakplaat leggen.
 3. Bestrooi deze met wat fleur de sel, peper en kruidenmix en de seitan vervolgens ongeveer 2 ½ uur in de oven zetten zodat deze langzaam kan drogen.
 4. Wanneer je geen heteluchtoven tot je beschikking hebt, klem dan iets tussen de deur van de oven zodat de damp kan ontsnappen.
 5. Wanneer de seitan klaar is de oven op 250°C voorverwarmen.
 6. De pompoen halveren, met een lepel de pitjes verwijderen, in schijfjes snijden en inwrijven met wat olijfolie.
 7. Kruiden met fleur de sel en peper en daarna ongeveer 40 minuten bakken in de oven.
 8. De knoflook pellen en goudbruin bakken.
 9. De pompoen uit de oven halen en samen met de groentebouillon, de knoflook en de andere ingrediënten pureren en daarna rijkelijk gehakte peterselie toevoegen (niet meekoken).
 10. Garneren met de gedroogde seitan en opdienen. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

De Hokkaido pompoen: vol smaak en veelzijdig

De Hokkaido pompoen, de Eko-pompoen en de reuzenpompoen, allemaal dezelfde. Waarom er zo veel benamingen voor zijn? Het is een veelvuldig gebruikt product. Het is de meest bekende pompoen welke we in onze keukens gebruiken. Het grote voordeel is het formaat, vaak is de Hokkaido pompoen verkrijgbaar van ½ kilo tot ongeveer 2-3 kilo. Deze pompoen is erg handig want deze kan met schil en al worden gegeten. Je dient om de pompoen klaar te maken de Hokkaido pompoen enkel even te wassen en te ontpitten, snij deze vervolgens in blokjes, schijfjes of rasp de pompoen. Wanneer je de pompoen wilt bewaren dan kun je deze prima eerst koken, op die manier is de pompoen na het ontdooien altijd direct klaar voor gebruik. Het gebruik van de Hokkaido pompoen in deze soep zorgt voor een volle smaak. De combinatie met de peterselie en de chips van seitan maakt dat dit een heerlijk gerecht is om een diner mee te beginnen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

koks bij de vegetarische kookstudio en auteurs van 4 vegetarische kookboeken, Gent

“Zullen we met de meeste vleesvervangers nooit de wereld bekeren, één product stemt beslist hoopvol: de ambachtelijk geproduceerde seitan op basis van Manitoba tarwe en shoyusaus, zoals die geproduceerd wordt door Bertyn. Hij verenigt de twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn om terecht de naam ‘vleesvervanger’ te dragen: hij is puur natuur en erg lekker. Hij is te koop in de natuurvoedingswinkel, vacuum verpakt als seitan steak, seitan suprême of ‘in bloc’. De bereiding is makkelijk: je bakt, stooft of gaart de seitan in een wip want je zit nooit met lange gaartijden. Voortaan heeft geen enkel restaurant nog een geldig excuus om geen degelijk vegetarisch gerecht op de kaart te zetten”