Vegetarische kruidensteaks met marinade van munt.

Ingrediënten

 • 2 Veggie Protein steaks – Spelt
 • 100 ml olijfolie (Verde salud van Amanprana)
 • 2 Teentjes knoflook
 • 1el limoensap
 • 1 bosje bieslook
 • 1/2 bosje platte peterselie
 • Een beetje verse munt
 • 1el kruiden (ORAC botanico-mix van Amanprana)
 • 1tl Bonte peper
 • 1tl Fleur de sel (Amanprana)

Bereiding van vegetarische kruidensteaks met marinade van munt.

 1. De verse kruiden en de knoflook met een scherp mes fijnhakken en in een kom doen.
 2. De fijngemalen kruiden, de bonte peper, fleur de sel en de andere ingrediënten aan de verse kruiden toevoegen en een marinade maken.
 3. Daarmee de steaks dik insmeren en de steaks stuk voor stuk in aluminiumfolie inpakken.
 4. De steaks een nacht lang in de koelkast laten rusten en voor het grillen uit de folie halen.
 5. Leg de steaks op de barbecue en grill deze aan beide kanten vijf minten tot ze een heerijk bruin korstje krijgen.
 6. Voor het opdienen de rest van de marinade en de kruiden nog op de steak naar smaak aanbrengen. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

Munt als marinade: fris, gezond en vol pit

Munt is ideaal om te gebruiken als smaakmaker in je marinade, zoals in dit gerecht voor een marinade voor seitan. Munt kennen we vooral van menthol welke wordt gebruikt in pepermuntjes of tandpasta om onze mond op te frissen. Verse munt kennen we vooral om te gebruiken in de thee. Munt heeft niet alleen een frisse smaak maar heeft ook een antibacteriële werking. Het eten van de muntblaadjes werd vroeger vooral gebruikt om darmkrampen te stillen en de geur van de munt om misselijkheid tegen te gaan. Daarnaast zou bijvoorbeeld het drinken van de muntthee zorgen voor een verminderde eetlust .

Munt toevoegen aan je gerechten. Munt fris van smaak

Inspiratie nodig voor het gebruik van munt in je eten? Dit recept voor de kruidensteaks met marinade van munt en peterselie is verrassend lekker. Wanneer je munt gebruikt in gerechten is het wel belangrijk om niet te veel te gebruiken, munt is namelijk erg sterk van smaak en kan overheersen. Wanneer je juist een sterke muntsmaak wilt hebben kun je de munt in een vijzel fijnmalen. Op die manier komen de aroma’s ten volste uit. Combineer de munt dan met kruiden of wat kokosbloesemsuiker en profiteer van de frisse smaak.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Benedikt Ernst

Essen und Trinken.de

“Bij plantaardige alternatieven voor vlees denken vele mensen meteen aan tofu, maar het is ook mogelijk uit gewoon tarwemeel een sappige ´steak´ te maken: met seitan” – essen-und-trinken.de

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's