Vegetarische kruidensteaks met marinade van munt.

Ingrediënten voor vegetarische kruidensteaks met marinade van munt.

 • 2 Veggie Protein steaks – Spelt
 • 100 ml olijfolie (Verde salud van Amanprana)
 • 2 Teentjes knoflook
 • 1el limoensap
 • 1 bosje bieslook
 • 1/2 bosje platte peterselie
 • Een beetje verse munt
 • 1el kruiden (ORAC botanico-mix van Amanprana)
 • 1tl Bonte peper
 • 1tl Fleur de sel (Amanprana)

Bereiding van vegetarische kruidensteaks met marinade van munt.

 1. De verse kruiden en de knoflook met een scherp mes fijnhakken en in een kom doen.
 2. De fijngemalen kruiden, de bonte peper, fleur de sel en de andere ingrediënten aan de verse kruiden toevoegen en een marinade maken.
 3. Daarmee de steaks dik insmeren en de steaks stuk voor stuk in aluminiumfolie inpakken.
 4. De steaks een nacht lang in de koelkast laten rusten en voor het grillen uit de folie halen.
 5. Leg de steaks op de barbecue en grill deze aan beide kanten vijf minten tot ze een heerijk bruin korstje krijgen.
 6. Voor het opdienen de rest van de marinade en de kruiden nog op de steak naar smaak aanbrengen. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

Munt als marinade: fris, gezond en vol pit

Munt is ideaal om te gebruiken als smaakmaker in je marinade, zoals in dit gerecht voor een marinade voor seitan. Munt kennen we vooral van menthol welke wordt gebruikt in pepermuntjes of tandpasta om onze mond op te frissen. Verse munt kennen we vooral om te gebruiken in de thee. Munt heeft niet alleen een frisse smaak maar heeft ook een antibacteriële werking. Het eten van de muntblaadjes werd vroeger vooral gebruikt om darmkrampen te stillen en de geur van de munt om misselijkheid tegen te gaan. Daarnaast zou bijvoorbeeld het drinken van de muntthee zorgen voor een verminderde eetlust .

Munt toevoegen aan je gerechten. Munt fris van smaak

Inspiratie nodig voor het gebruik van munt in je eten? Dit recept voor de kruidensteaks met marinade van munt en peterselie is verrassend lekker. Wanneer je munt gebruikt in gerechten is het wel belangrijk om niet te veel te gebruiken, munt is namelijk erg sterk van smaak en kan overheersen. Wanneer je juist een sterke muntsmaak wilt hebben kun je de munt in een vijzel fijnmalen. Op die manier komen de aroma’s ten volste uit. Combineer de munt dan met kruiden of wat kokosbloesemsuiker en profiteer van de frisse smaak.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

6outta7

Blogger over veganistisch voedsel

“Seitan is geweldig. Ik ben er dol op. Seitan (uitgesproken als ‘say-tan’) is één van de meest veelzijdige nepvleesproducten op de markt. Hoe seitan smaakt, hangt volledig af van hoe je het op smaak brengt: je zou het een smaakspons kunnen noemen.”