Heerlijk stoofpotje van seitan met truffelolie en savooikool

Ingrediënten

 • 1 middelgrote savooikool
 • 1 Veggie Protein Bloc
 • 1 ui
 • 0,75l droge witte wijn
 • 6 el truffelolie
 • 100g cashewnoten
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el Orac Botanico kruidenmix (Amanprana)

Bereiding van heerlijk stoofpotje van seitan met truffelolie en savooikool

 1. De savooikool in grote stukken snijden, wassen en daarna in reepjes snijden.
 2. De uien en de knoflook pellen,en deze en de seitan in blokjes snijden.
 3. Vervolgens een grote pan op het vuur zetten, de truffelolie erin gieten en verhitten.
 4. Hierin de uien en de knoflook fruiten, de savooikool en de blokjes seitan toevoegen, alles goed mengen en 2 minuten samen in de pan bruin laten worden.
 5. Daarna het geheel afblussen met de witte wijn en goed laten koken.
 6. Daarna de temperatuur halveren en met het deksel op de pan ongeveer 15-20 minuten laten sudderen.
 7. De cashewnoten met ong. 100-150 ml water in een mixer doen en pureren. Net zo lang water toevoegen tot er een room ontstaat.
 8. Deze bij de savooikool gieten en alles nogmaals kort mengen.
 9. Daarna op een laag vuurtje met het deksel erop nog 15 minuten laten trekken.
 10. Kruiden met ORAC botanico mix, peper en zout en opdienen met bijvoorbeeld een aardappelpuree of salade. Smakelijk!

Tip van Stefano:

Savooikool gezond: vol vitamine C en vitamine K

Savooikool is een heerlijke kool welke veelzijdig in gebruik is. Wanneer je kijkt naar de voedingswaarde van savooikool wordt duidelijk dat savooikool ook gezond is. In 100 gram van savooikool zit 42% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine C, 80% van de ADH van vitamine K, 18% aan vitamine A en 9% van vitamine B6. Daarnaast zijn bijna alle mineralen aanwezig in de savooikool, een leuke extra natuurlijk wanneer je deze eet. Daarnaast zou Savooikool ook goed zijn als preventief tegen kanker, er zit namelijk glucobrassicine en indole-3-carbinol of I3C in, stoffen waarvan bekend is dat deze kankerbestrijding zijn. Wanneer we dit stoofpotje met savooikool, seitan en truffelolie eten laten we ons dit dus niet alleen smaken, het doet ons lichaam ook nog eens erg goed!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Marie Rameaux

Traiteur La Boucherie Végétale in Toulouse, Frankrijk

“Seitan is geluk”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's