Heerlijk stoofpotje van seitan met truffelolie en savooikool

Ingrediënten voor heerlijk stoofpotje van seitan met truffelolie en savooikool

 • 1 middelgrote savooikool
 • 1 Veggie Protein Bloc
 • 1 ui
 • 0,75l droge witte wijn
 • 6 el truffelolie
 • 100g cashewnoten
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el Orac Botanico kruidenmix (Amanprana)

Bereiding van heerlijk stoofpotje van seitan met truffelolie en savooikool

 1. De savooikool in grote stukken snijden, wassen en daarna in reepjes snijden.
 2. De uien en de knoflook pellen,en deze en de seitan in blokjes snijden.
 3. Vervolgens een grote pan op het vuur zetten, de truffelolie erin gieten en verhitten.
 4. Hierin de uien en de knoflook fruiten, de savooikool en de blokjes seitan toevoegen, alles goed mengen en 2 minuten samen in de pan bruin laten worden.
 5. Daarna het geheel afblussen met de witte wijn en goed laten koken.
 6. Daarna de temperatuur halveren en met het deksel op de pan ongeveer 15-20 minuten laten sudderen.
 7. De cashewnoten met ong. 100-150 ml water in een mixer doen en pureren. Net zo lang water toevoegen tot er een room ontstaat.
 8. Deze bij de savooikool gieten en alles nogmaals kort mengen.
 9. Daarna op een laag vuurtje met het deksel erop nog 15 minuten laten trekken.
 10. Kruiden met ORAC botanico mix, peper en zout en opdienen met bijvoorbeeld een aardappelpuree of salade. Smakelijk!

Tip van Stefano:

Savooikool gezond: vol vitamine C en vitamine K

Savooikool is een heerlijke kool welke veelzijdig in gebruik is. Wanneer je kijkt naar de voedingswaarde van savooikool wordt duidelijk dat savooikool ook gezond is. In 100 gram van savooikool zit 42% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine C, 80% van de ADH van vitamine K, 18% aan vitamine A en 9% van vitamine B6. Daarnaast zijn bijna alle mineralen aanwezig in de savooikool, een leuke extra natuurlijk wanneer je deze eet. Daarnaast zou Savooikool ook goed zijn als preventief tegen kanker, er zit namelijk glucobrassicine en indole-3-carbinol of I3C in, stoffen waarvan bekend is dat deze kankerbestrijding zijn. Wanneer we dit stoofpotje met savooikool, seitan en truffelolie eten laten we ons dit dus niet alleen smaken, het doet ons lichaam ook nog eens erg goed!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Vegatopia.com

enthousiast over Bertyn seitan

“We hoorden onze Belgische redacteuren er al over: seitan van Bertyn zou zalig zijn. En inderdaad: dit is bijzonder lekkere, authentieke seitan – en ook nog eens 100% biologisch”

“Een flink aantal producten van Bertyn is niet van tarwe maar van spelt gemaakt – en niet zomaar spelt, maar Oberkülmer Rotkorn oerspelt. De seitan van tarwe wordt overigens ook van een oersoort gemaakt: Manitoba oertarwe. Een authentieke seitan dus, ambachtelijk gemaakt van oergranen, met traditioneel gefermenteerde sojasaus. Wij zijn alvast enthousiast!”

“Bertyn seitan heeft een goede textuur en is absoluut niet gummi-achtig – iets dat je nog wel eens ziet bij andere seitanproducenten”