Vegan curry marinade met kurkuma en gember. Ideaal voor barbecue!

Ingrediënten voor vegan curry marinade met kurkuma en gember. ideaal voor barbecue!

Bereiding van vegan curry marinade met kurkuma en gember. ideaal voor barbecue!

  1. Alle ingrediënten behalve de seitan met de mixer of een staafmixer net zo lang mixen dat de kokosbloesemsuiker compleet opgelost is.
  2. Vervolgens ca. 1,5 cm dikke schijven uit de seitan snijden en met de vegan curry marinade in diepvrieszakjes laten rusten, tenminste 6 uur en bij voorkeur 12 – 24 uur.
  3. Vervolgens de seitan op een houtskool barbecue aan iedere kant ca. 3 – 5 minuten grillen (afhankelijk van de temperatuur).
  4. Geniet vervolgens van de heerlijk gemarineerde seitan!

Tip van Stefano:

Wat is kurkuma (geelwortel)?

Kurkuma is een specerij welke wordt gewonnen uit de plant ‘Curcuma longa’. Kurkuma is een vast bestanddeel van curry en zorgt mede voor zijn smaak en de gele kleur. De smaak van kurkuma is mild bitter en peperig en is een veelgebruikt kruid in de Oosterse keuken. Behalve in bijvoorbeeld dit recept met curry marinade voor seitan kan kurkuma ook prima worden gebruikt voor bijvoorbeeld een saus, salade dressing, salsa of in een drankje. Kurkuma thee is bijvoorbeeld een gezonde thee welke gemakkelijk te maken is en daarnaast ook nog een heerlijk rijke smaak heeft. Kurkuma zeker niet vergeten voor je barbecue. Je  berbecue wordt kleurrijker, smaakvoller en gezonder.

Is kurkuma gezond?

De Curcuma longa, of kurkuma, is familie van de gember en deelt dan ook een heleboel gezonde eigenschappen. Zo wordt kurkuma al duizenden jaren ingezet als middel tegen allerlei kwalen bij de Ayurvedische en Chinese geneeskunst. Kurkuma kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt. De belangrijkste stof in kurkuma is curcumine, een antioxidant met een ontstekingsremmende werking.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Hipper vegetarier

Isabel Boerdam

Blogger en auteur van De Hippe Vegetariër

“Sinds ik mij echt ben gaan verdiepen in creatief en voedzaam vegetarisch koken, is er een wereld voor mij open gegaan. Wat een veelzijdigheid aan mooie, plantaardige producten en groenten met zóveel mogelijkheden in de keuken! Ik word er iedere dag weer blij van. De seitan van Bertyn is één van deze ontdekkingen. Zo’n puur en natuurlijk product, geen poespas, geen toevoegingen, biologisch én eiwitrijk. Dit vind ik een enorme plus als actief sportende vegetariër. Daarnaast ben ik verrast door structuur van het product, dat je kan bereiden als ware het vlees. Er zijn nog zoveel kooktechnieken die ik erop wil uittesten! Wat dacht je bijvoorbeeld van seitan gaar stoven in bier? Altijd al eens willen doen!” dehippevegetarier.nl