Vegan curry marinade met kurkuma en gember. Ideaal voor barbecue!

Ingrediënten

Bereiding van vegan curry marinade met kurkuma en gember. ideaal voor barbecue!

  1. Alle ingrediënten behalve de seitan met de mixer of een staafmixer net zo lang mixen dat de kokosbloesemsuiker compleet opgelost is.
  2. Vervolgens ca. 1,5 cm dikke schijven uit de seitan snijden en met de vegan curry marinade in diepvrieszakjes laten rusten, tenminste 6 uur en bij voorkeur 12 – 24 uur.
  3. Vervolgens de seitan op een houtskool barbecue aan iedere kant ca. 3 – 5 minuten grillen (afhankelijk van de temperatuur).
  4. Geniet vervolgens van de heerlijk gemarineerde seitan!

Tip van Stefano:

Wat is kurkuma (geelwortel)?

Kurkuma is een specerij welke wordt gewonnen uit de plant ‘Curcuma longa’. Kurkuma is een vast bestanddeel van curry en zorgt mede voor zijn smaak en de gele kleur. De smaak van kurkuma is mild bitter en peperig en is een veelgebruikt kruid in de Oosterse keuken. Behalve in bijvoorbeeld dit recept met curry marinade voor seitan kan kurkuma ook prima worden gebruikt voor bijvoorbeeld een saus, salade dressing, salsa of in een drankje. Kurkuma thee is bijvoorbeeld een gezonde thee welke gemakkelijk te maken is en daarnaast ook nog een heerlijk rijke smaak heeft. Kurkuma zeker niet vergeten voor je barbecue. Je  berbecue wordt kleurrijker, smaakvoller en gezonder.

Is kurkuma gezond?

De Curcuma longa, of kurkuma, is familie van de gember en deelt dan ook een heleboel gezonde eigenschappen. Zo wordt kurkuma al duizenden jaren ingezet als middel tegen allerlei kwalen bij de Ayurvedische en Chinese geneeskunst. Kurkuma kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt. De belangrijkste stof in kurkuma is curcumine, een antioxidant met een ontstekingsremmende werking.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's