Vegetarisch gebraad van seitan recept met een kruidige korst van tempura

Ingrediënten voor vegetarisch gebraad van seitan recept met een kruidige korst van tempura

Voor de tempura:

Bereiding van vegetarisch gebraad van seitan recept met een kruidige korst van tempura

  1. Maak een stevig tempuradeeg met de maïsmeel, het tarwemeel, een beetje fleur de sel, peper, kruidenmix en wat koud water.
  2. Laat een rijkelijke hoeveelheid kokosolie in een pan goed warm worden.
  3. Snijd vervolgens aan één zijde ruiten in de seitan, duw deze met die zijde in het tempuradeeg en dompel de kant daarop meteen in de warme olie (houd het blok daarbij goed vast, zodat het niet kan omvallen).
  4. Ga zo verder met frituren, totdat de tempura een beetje kleur gekregen heeft en herhaal de voorgaande stappen, totdat er een ca. 2 à 3 cm dikke korst is ontstaan op dat deel van de seitan.
  5. Breng het gebraad vervolgens met fleur de sel en peper op smaak en laat het langs de andere, niet eerder gebakken kanten in één keer dichtschroeien.
  6. Maak de uien, wortelen en de prei schoon en snijdt op stukjes.
  7. Doe het gebraad daarna samen met de ui, wortel en prei in een vuurvaste schotel en schuif deze bij 180 °C gedurende 15 minuten in de oven.
  8. Draai dan de oven uit en bruin de laatste 5 à 10 minuten de korst nog wat met behulp van de grillfunctie.
  9. Strooi er desnoods een beetje suiker overheen om een gekaramelliseerde korst te krijgen wanneer een grillfunctie niet beschikbaar is.
  10. Serveer het eindresultaat ten slotte met bijvoorbeeld klassieke rode kool, aardappelen en veganistische jus. Eet smakelijk

Tip van Stefano:

Het maken van een gebraad. Vegetarisch gebraad een heerlijk alternatief

Kerst zonder een kalkoen of konijn, kan dat? Uiteraard zijn er genoeg opties voor het vervangen van de traditionele gerechten welke bij bijvoorbeeld recepten voor de feestdagen horen. Wanneer je vegetarisch bent vergt dit misschien net wat meer creativiteit maar mogelijkheden genoeg. Dit heerlijke vegetarisch gebraad bijvoorbeeld, zeker weten dat dit bij iedereen aan tafel in de smaak zal vallen.

Heerlijke korst op het vegetarisch gebraad met tempura

Het korstje met de heerlijke kruidenmix op de seitan zal heerlijk worden wanneer je deze nog even een beetje karamelliseert in de oven of even onder de grill zet, zo krijg je een extra knapperig korstje op je seitan gebraad. Natuurlijk kun je diverse kruiden en smaken toevoegen aan de tempurakorst. Voeg bijvoorbeeld wat gedroogde knoflook, rozemarijn of wat geplette peperkorrels toe voor een extra pittig effect.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

De broers van Julienne/Juliette

Cateraars

“Voor onze gerechten gebruiken wij de seitan van Bertyn omdat die echt héél lekker is. De nieuwe verpakking is ook heel mooi en aantrekkelijk”