Vegetarisch gebraad van seitan recept met een kruidige korst van tempura

Ingrediënten

Voor de tempura:

Bereiding van vegetarisch gebraad van seitan recept met een kruidige korst van tempura

  1. Maak een stevig tempuradeeg met de maïsmeel, het tarwemeel, een beetje fleur de sel, peper, kruidenmix en wat koud water.
  2. Laat een rijkelijke hoeveelheid kokosolie in een pan goed warm worden.
  3. Snijd vervolgens aan één zijde ruiten in de seitan, duw deze met die zijde in het tempuradeeg en dompel de kant daarop meteen in de warme olie (houd het blok daarbij goed vast, zodat het niet kan omvallen).
  4. Ga zo verder met frituren, totdat de tempura een beetje kleur gekregen heeft en herhaal de voorgaande stappen, totdat er een ca. 2 à 3 cm dikke korst is ontstaan op dat deel van de seitan.
  5. Breng het gebraad vervolgens met fleur de sel en peper op smaak en laat het langs de andere, niet eerder gebakken kanten in één keer dichtschroeien.
  6. Maak de uien, wortelen en de prei schoon en snijdt op stukjes.
  7. Doe het gebraad daarna samen met de ui, wortel en prei in een vuurvaste schotel en schuif deze bij 180 °C gedurende 15 minuten in de oven.
  8. Draai dan de oven uit en bruin de laatste 5 à 10 minuten de korst nog wat met behulp van de grillfunctie.
  9. Strooi er desnoods een beetje suiker overheen om een gekaramelliseerde korst te krijgen wanneer een grillfunctie niet beschikbaar is.
  10. Serveer het eindresultaat ten slotte met bijvoorbeeld klassieke rode kool, aardappelen en veganistische jus. Eet smakelijk

Tip van Stefano:

Het maken van een gebraad. Vegetarisch gebraad een heerlijk alternatief

Kerst zonder een kalkoen of konijn, kan dat? Uiteraard zijn er genoeg opties voor het vervangen van de traditionele gerechten welke bij bijvoorbeeld recepten voor de feestdagen horen. Wanneer je vegetarisch bent vergt dit misschien net wat meer creativiteit maar mogelijkheden genoeg. Dit heerlijke vegetarisch gebraad bijvoorbeeld, zeker weten dat dit bij iedereen aan tafel in de smaak zal vallen.

Heerlijke korst op het vegetarisch gebraad met tempura

Het korstje met de heerlijke kruidenmix op de seitan zal heerlijk worden wanneer je deze nog even een beetje karamelliseert in de oven of even onder de grill zet, zo krijg je een extra knapperig korstje op je seitan gebraad. Natuurlijk kun je diverse kruiden en smaken toevoegen aan de tempurakorst. Voeg bijvoorbeeld wat gedroogde knoflook, rozemarijn of wat geplette peperkorrels toe voor een extra pittig effect.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's