Vegetarisch stoofpotje met basmati rijst, sojasaus en seitan

Ingrediënten

 • 1 Veggie Protein Bloc – Tarwe
 • 1 kilo Wortels
 • 10 Champignons
 • 1 Prei
 • 1/2 Knolselderij
 • 200g Verse radijskiemen
 • 1 eetlepel Groentebouillon
 • 4 blaadjes Laurier
 • 5 teentjes Knoflook
 • 4 eetlepels Olie (Amanprana Cocos+Olive+Red Palm)
 • 2 eetlepels Daslookpesto
 • 125g Basmatirijst
 • 1l Witte wijn
 • 2l Water
 • 1 eetlepel Kruiden (ORAC Botanico-mix spicy van Amanprana)
 • 2 eetlepels Sojasaus
 • Een snufje Zwarte peper

Bereiding van vegetarisch stoofpotje met basmati rijst, sojasaus en seitan

 1. De prei, wortels en champignons afspoelen.
 2. De selderij schillen en in gelijke stukjes snijden.
 3. Een grote pan (7l of meer) met de olie verhitten.
 4. De seitan uitpakken, voorzichtig uitknijpen en vervolgens de seitan in blokjes snijden.
 5. De knoflook schillen en in kleine schijfjes of blokjes snijden.
 6. Dit alles bij hoge temperaturen gedurende 5 tot 10 minuten aanbakken, daarna de groente toevoegen aan het stoofpotje en alles nog gedurende 10 minuten licht laten koken.
 7. Vervolgens met witte wijn afblussen en nog ongeveer 5 minuten harder laten koken.
 8. Vervolgens het water, de laurierbladeren en groentebouillon toevoegen.
 9. Alvast proeven en als het mengsel kruidiger mag zijn eventueel nog botanico mix toevoegen.
 10. Stoven, voor een heerlijk koolhydraatarm stoofpotje.
 11. Vervolgens het stoofpotje gedurende ca. 25 – 30 minuten bij gemiddelde temperaturen laten koken.
 12. Tussendoor eens testen of de groenten al gaar zijn. Deze zijn goed wanneer deze beetgaar zijn.
 13. Na ongeveer 10 minuten de basmati rijst toevoegen en deze gaar laten worden.
 14. Zodra de groenten zacht genoeg zijn alles met de daslook pesto, sojasaus, peper en de kruid aromatiseren en zonder te verhitten 5 minuten laten trekken.
 15. Hierna de verse radijskiemen toevoegen, alles snel vermengen en het vegetarisch stoofpotje met seitan warm opdienen.

Tip van Stefano:

Is een stoofpotje maken gezond?

Een stoofpotje is een gerecht welke je op een zacht vuurtje gaar laat ‘stoven’. Vaak wordt bij een stoofpotje slechts een klein beetje vet gebruikt en wordt er wijn of water toegevoegd aan het stoofpotje. Dit om te voorkomen dat het eten verder gaart onder het deksel en het gerecht voldoende sappig blijft. Het toevoegen van extra vocht in het stoofpotje is niet altijd nodig, dit kan bijvoorbeeld ook al in de toegevoegde groenten zitten.

Stoven is vooral bedoeld om er voor te zorgen dat taaie groenten of taaie stukken zacht worden en de smaken in elkaar vermengen. De volle smaak van een stoofpotje zorgt er voor dat we deze techniek ook gewoon gebruiken om een heerlijk gerecht op tafel te toveren. Ideaal dus wanneer men een dieet volgt. Geen verlies aan water oplosbare en vet oplosbare vitamines en mineralen want de saus eet je op.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Vegatopia.com

enthousiast over Bertyn seitan

“We hoorden onze Belgische redacteuren er al over: seitan van Bertyn zou zalig zijn. En inderdaad: dit is bijzonder lekkere, authentieke seitan – en ook nog eens 100% biologisch”

“Een flink aantal producten van Bertyn is niet van tarwe maar van spelt gemaakt – en niet zomaar spelt, maar Oberkülmer Rotkorn oerspelt. De seitan van tarwe wordt overigens ook van een oersoort gemaakt: Manitoba oertarwe. Een authentieke seitan dus, ambachtelijk gemaakt van oergranen, met traditioneel gefermenteerde sojasaus. Wij zijn alvast enthousiast!”

“Bertyn seitan heeft een goede textuur en is absoluut niet gummi-achtig – iets dat je nog wel eens ziet bij andere seitanproducenten”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's