Vegetarische carpaccio van seitan met een marinade van sojasaus en wasabi

Ingrediënten

Bereiding van vegetarische carpaccio van seitan met een marinade van sojasaus en wasabi

  1. Snijd de seitan met een vleessnijmachine of met een scherp mens in flinterdunne schijfjes en verdeel deze over 4 borden.
  2. Voeg fleur de sel en peper toe en besprenkel de schijfjes wat met het citroensap.
  3. Hak de peterselie in grove stukken en plaats deze als garnituur op de borden.
  4. Maak met de olijfolie, walnootolie, de kruidenmix, sojasaus, wasabi, fleur de sel, peper en de witte wijn vervolgens een marinade.
  5. Breng deze rijkelijk aan op de seitan en de platte peterselie en dien het eindresultaat meteen op zolang de seitan nog koud is. Smakelijk

Tip van Stefano:

Vegetarisch carpaccio recept als alternatief voor het klassiek Italiaans voorgerecht.

Vegetarische carpaccio, gemaakt van seitan is een ideaal voorgerecht. Carpaccio is nu toch echt een klassiek Italiaans voorgerecht welke eigenlijk niet meer weg te denken is van de gemiddelde menukaart in Europa. Waar normaal de flinterdun gesneden ossenhaas de dienst uitmaakt op een bord carpaccio willen wij hier een mooi en vooral heerlijk alternatief bieden. Wie vegetarisch, of zelfs vegan, eet is altijd op zoek naar recepten welke perfect aansluiten bij hun behoefte om een gevarieerde maar bovenal smakelijke maaltijd op tafel te zetten.

De mogelijkheden van vegetarische carpaccio

Je kunt vegetarische carpaccio uiteraard op meerdere manieren maken: van portobello champignon, carpaccio van tomaat, van aubergine, van courgette en rode bietjes. In principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat seitan zo geschikt maakt is dat seitan eiwitrijk en toch koolhydraatarm is. Niet te vergeten ook nog eens erg smaakvol en gemakkelijk te maken!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Attile Hildmann

Attila Hildmann

Vegan chef en fitnessmodel

Wanneer het gaat over de verschillende soorten vleesvervangers, zegt Attila wanneer hij de klaargemaakte seitan proeft: “Wow….echt goed” Ook over de consistentie van Seitan is Attila Hildmann te spreken:”De seitan is extreem knapperig geworden en heeft een vleesachtige consistentie. Uitstekend!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's