Vegetarische carpaccio van seitan met een marinade van sojasaus en wasabi

Ingrediënten voor vegetarische carpaccio van seitan met een marinade van sojasaus en wasabi

Bereiding van vegetarische carpaccio van seitan met een marinade van sojasaus en wasabi

  1. Snijd de seitan met een vleessnijmachine of met een scherp mens in flinterdunne schijfjes en verdeel deze over 4 borden.
  2. Voeg fleur de sel en peper toe en besprenkel de schijfjes wat met het citroensap.
  3. Hak de peterselie in grove stukken en plaats deze als garnituur op de borden.
  4. Maak met de olijfolie, walnootolie, de kruidenmix, sojasaus, wasabi, fleur de sel, peper en de witte wijn vervolgens een marinade.
  5. Breng deze rijkelijk aan op de seitan en de platte peterselie en dien het eindresultaat meteen op zolang de seitan nog koud is. Smakelijk

Tip van Stefano:

Vegetarisch carpaccio recept als alternatief voor het klassiek Italiaans voorgerecht.

Vegetarische carpaccio, gemaakt van seitan is een ideaal voorgerecht. Carpaccio is nu toch echt een klassiek Italiaans voorgerecht welke eigenlijk niet meer weg te denken is van de gemiddelde menukaart in Europa. Waar normaal de flinterdun gesneden ossenhaas de dienst uitmaakt op een bord carpaccio willen wij hier een mooi en vooral heerlijk alternatief bieden. Wie vegetarisch, of zelfs vegan, eet is altijd op zoek naar recepten welke perfect aansluiten bij hun behoefte om een gevarieerde maar bovenal smakelijke maaltijd op tafel te zetten.

De mogelijkheden van vegetarische carpaccio

Je kunt vegetarische carpaccio uiteraard op meerdere manieren maken: van portobello champignon, carpaccio van tomaat, van aubergine, van courgette en rode bietjes. In principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat seitan zo geschikt maakt is dat seitan eiwitrijk en toch koolhydraatarm is. Niet te vergeten ook nog eens erg smaakvol en gemakkelijk te maken!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Vegatopia.com

enthousiast over Bertyn seitan

“We hoorden onze Belgische redacteuren er al over: seitan van Bertyn zou zalig zijn. En inderdaad: dit is bijzonder lekkere, authentieke seitan – en ook nog eens 100% biologisch”

“Een flink aantal producten van Bertyn is niet van tarwe maar van spelt gemaakt – en niet zomaar spelt, maar Oberkülmer Rotkorn oerspelt. De seitan van tarwe wordt overigens ook van een oersoort gemaakt: Manitoba oertarwe. Een authentieke seitan dus, ambachtelijk gemaakt van oergranen, met traditioneel gefermenteerde sojasaus. Wij zijn alvast enthousiast!”

“Bertyn seitan heeft een goede textuur en is absoluut niet gummi-achtig – iets dat je nog wel eens ziet bij andere seitanproducenten”