Vegetarisch Seitan gyros met rozemarijn en peterselie

Ingrediënten

Bereiding van vegetarisch seitan gyros met rozemarijn en peterselie

  1. De seitan uit de verpakking halen en de marinade afgieten.
  2. Deze vervolgens in reepjes snijden, net zoals bij gyros, en in een grote kom doen.
  3. De knoflook en ui pellen en in fijne blokjes snijden.
  4. Deze blokjes ook bij de kom met seitan gyros voegen.
  5. De olijfolie en de specerijen toevoegen en alles krachtig met je handen (bij voorkeur wegwerphandschoenen gebruiken) vermengen en inwrijven. Doe dit tot de marinade voldoende door de Seitan is opgenomen.
  6. De peterselie en basilicum met een scherp mes fijn snijden en opzij zetten.
  7. De eetlepel olie in een pan verhitten en het de seitan in kleine porties knapperig aanbraden.
  8. De kruiden en de rozemarijn pas vlak voor het opdienen voorzichtig aan de gyros toevoegen en kort laten intrekken.
  9. De vegetarische seitan gyros kan met diverse gezonde bijgerechten geserveerd worden zoals knapperige in kokosolie gebakken friet, salade of rijst of als pitabrood met soja-tzatziki.

Traditioneel Grieks eten. Shoarma is Midden Oosten en Doner kebab Turks.

Gyros is een traditioneel Grieks gerecht. Het wordt vaak gegeten als fastfood maar is bijzonder smakelijk. Gyros wordt oorspronkelijk gemaakt met varkensvlees maar deze vegetarische variant is misschien wel lekkerder! Gyros lijkt wat op shoarma maar er worden voor gyros andere kruiden en specerijen gebruikt. Ook de vergelijking met de Turkse Doner kebab wordt vaak gemaakt maar ook hier zijn de kruiden anders en wordt daarnaast ook het vlees anders gesneden. Bij deze gyros wordt gebruik gemaakt van seitan, waardoor de gyros vegan wordt. De rozemarijn in deze vegetarische gyros zorgt voor een unieke smaak en brengt extra pit en geur aan je maaltijd. Zet deze gyros op tafel en verras met Grieks eten met een twist.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Auteur en chef

“Even om te zeggen dat jullie echt zo’n schitterend product hebben gemaakt met de seitan! Hieronder een fotootje van reepjes die ik net gemaakt heb, yummm. Ik kook iedere week wel eens met jullie seitan en blijf onder de indruk van de kwaliteit! Just to say.” lisettekreischer.com

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's