Vegetarisch Seitan gyros met rozemarijn en peterselie

Ingrediënten voor vegetarisch seitan gyros met rozemarijn en peterselie

Bereiding van vegetarisch seitan gyros met rozemarijn en peterselie

  1. De seitan uit de verpakking halen en de marinade afgieten.
  2. Deze vervolgens in reepjes snijden, net zoals bij gyros, en in een grote kom doen.
  3. De knoflook en ui pellen en in fijne blokjes snijden.
  4. Deze blokjes ook bij de kom met seitan gyros voegen.
  5. De olijfolie en de specerijen toevoegen en alles krachtig met je handen (bij voorkeur wegwerphandschoenen gebruiken) vermengen en inwrijven. Doe dit tot de marinade voldoende door de Seitan is opgenomen.
  6. De peterselie en basilicum met een scherp mes fijn snijden en opzij zetten.
  7. De eetlepel olie in een pan verhitten en het de seitan in kleine porties knapperig aanbraden.
  8. De kruiden en de rozemarijn pas vlak voor het opdienen voorzichtig aan de gyros toevoegen en kort laten intrekken.
  9. De vegetarische seitan gyros kan met diverse gezonde bijgerechten geserveerd worden zoals knapperige in kokosolie gebakken friet, salade of rijst of als pitabrood met soja-tzatziki.

Traditioneel Grieks eten. Shoarma is Midden Oosten en Doner kebab Turks.

Gyros is een traditioneel Grieks gerecht. Het wordt vaak gegeten als fastfood maar is bijzonder smakelijk. Gyros wordt oorspronkelijk gemaakt met varkensvlees maar deze vegetarische variant is misschien wel lekkerder! Gyros lijkt wat op shoarma maar er worden voor gyros andere kruiden en specerijen gebruikt. Ook de vergelijking met de Turkse Doner kebab wordt vaak gemaakt maar ook hier zijn de kruiden anders en wordt daarnaast ook het vlees anders gesneden. Bij deze gyros wordt gebruik gemaakt van seitan, waardoor de gyros vegan wordt. De rozemarijn in deze vegetarische gyros zorgt voor een unieke smaak en brengt extra pit en geur aan je maaltijd. Zet deze gyros op tafel en verras met Grieks eten met een twist.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Pasquale Tarantino

Fitnessratgeber Pasquale Tarantino

“Bij het maken van seitan is de smaak afhankelijk van de gebruikte specerijen, omdat seitan geen noemenswaardige eigen smaak heeft. Door de beetvaste structuur kan seitan gebruikt worden om te koken en te bakken, op de barbecue of ook gewoon op een pizza. Je kan seitan in de koeling van reform- en natuurvoedingswinkels vinden.” Fitnessworld24.net