Vegetarische lasagne met seitangehakt

Ingrediënten voor vegetarische lasagne met seitangehakt

 • 250 g volkoren lasagneblaadjes
 • 1 aubergine
 • 2 courgettes
 • 1 el olijfolie
 • 125 g mozzarella
 • 100 g pikante geraspte kaas
 • Fleur de sel, naar smaak (Amanprana)
 • 1 Veggie Gehakt
 • Zwarte peper
 • Een snufje Immuno Botanico-mix (Amanprana)

Voor de tomatensaus:

Bereiding van vegetarische lasagne met seitangehakt

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 2. Leg 8 à 9 lasagneblaadjes (naar gelang van de grootte van je ovenschotel) één voor één in overvloedig, koud water.
 3. Laat ze ongeveer 10 minuten weken.
 4. Snijd de aubergine en courgettes in plakken en gril ze in een grillpan met een beetje olijfolie.
 5. Zorg dat de aubergine goed gaar gebakken is.
 6. Maak een vervolgens een tomatensaus zoals beschreven bij het recept van de Spaghetti Seitanese.
 7. Snijd de mozzarella in plakjes.
 8. Leg de lasagneblaadjes, de tomatensaus en de groenten afwisselend in laagjes met de plakjes mozzarella in een ingevette ovenschaal.
 9. Eindig met een laagje groenten.
 10. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
 11. Bak de lasagne ongeveer 45 minuten in de oven op 180 °C.

Tip van Chantal:

Vegetarische lasagne met seitan gehakt: het ideale comfort food

Met dit recept maak je een vegetarische variant van de klassieke lasagne. Lasagne is echt comfort food: rustgevend en hartverwarmend. Het is een ideaal gerecht om te maken voor vrienden en familie, omdat je het op voorhand kan maken en alleen nog even in de oven hoeft te zetten als je  gasten er zijn. Zo sta je niet heel de avond alleen in de keuken en kunnen je gasten niet alleen genieten van een overheerlijke vegetarische lasagne, maar ook van het gezelschap van de gastheer of gastvrouw.

Je kunt gerust een andere groente gebruiken zoals pastinaak, wortelen, spinazie…Laat je fantasie zeker de vrije loop en laat de restjes in je koelkast het recept van je lasagne bepalen!

Jouw waardering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Vegatopia.com

enthousiast over Bertyn seitan

“We hoorden onze Belgische redacteuren er al over: seitan van Bertyn zou zalig zijn. En inderdaad: dit is bijzonder lekkere, authentieke seitan – en ook nog eens 100% biologisch”

“Een flink aantal producten van Bertyn is niet van tarwe maar van spelt gemaakt – en niet zomaar spelt, maar Oberkülmer Rotkorn oerspelt. De seitan van tarwe wordt overigens ook van een oersoort gemaakt: Manitoba oertarwe. Een authentieke seitan dus, ambachtelijk gemaakt van oergranen, met traditioneel gefermenteerde sojasaus. Wij zijn alvast enthousiast!”

“Bertyn seitan heeft een goede textuur en is absoluut niet gummi-achtig – iets dat je nog wel eens ziet bij andere seitanproducenten”