Vegetarische saté van seitan met pindasaus

Ingrediënten

Voor de pindasaus:

Voor de vegetarische saté:

Bereiding van vegetarische saté van seitan met pindasaus

Vegetarische saté:

  1. Scheur het Veggie Protein Seitan – Spelt Bloc in stukken zodat je de structuur van kip krijgt en rijg deze aan een prikker.
  2. Grill de satés in kokosolie tot ze goudbruin zijn.

Pindasaus:

  1. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en stoof in een beetje kokosolie.
  2. Voeg pinda’s toe en bak mee tot ze lichtbruin zijn.
  3. Kokosmelk/water erbij, gesneden chilipepers, kokosbloesemsuiker en ketjap manis.
  4. Mix alles tot een gladde saus en doe er eventueel nog een beetje water bij

Tip van Chantal:

Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht dat bestaat uit meerdere stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies. Bij dit recept vervangen we het vlees door de eiwitrijke en koolhydraatarme seitan.

Vegetarische chef Chantal Voets met bord eten in hand

Chantal Voets

De gezonde recepten van Chantal Voets zijn bio, vegetarisch en werelds!Met een doordeweekse bio wereldkeuken kan je nog steeds Bourgondisch eten! Haar gezonde recepten reflecteren een pure keuken met veel groenten en fruit, zonder vlees en vis, met een knipoog naar ecologie (geen plastic!) en fair-trade. De recepten die ze heeft verzameld zijn echt door de jaren heen ontstaan.Of je een vegetariër bent of slechts af en toe eens vegetarisch eet: de recepten van Chantal Voets inspireren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Auteur en chef

“Even om te zeggen dat jullie echt zo’n schitterend product hebben gemaakt met de seitan! Hieronder een fotootje van reepjes die ik net gemaakt heb, yummm. Ik kook iedere week wel eens met jullie seitan en blijf onder de indruk van de kwaliteit! Just to say.” lisettekreischer.com

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's