Vegetarische saté van seitan met pindasaus

Ingrediënten voor vegetarische saté van seitan met pindasaus

Voor de pindasaus:

Voor de vegetarische saté:

Bereiding van vegetarische saté van seitan met pindasaus

Vegetarische saté:

  1. Scheur het Veggie Protein Seitan – Spelt Bloc in stukken zodat je de structuur van kip krijgt en rijg deze aan een prikker.
  2. Grill de satés in kokosolie tot ze goudbruin zijn.

Pindasaus:

  1. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en stoof in een beetje kokosolie.
  2. Voeg pinda’s toe en bak mee tot ze lichtbruin zijn.
  3. Kokosmelk/water erbij, gesneden chilipepers, kokosbloesemsuiker en ketjap manis.
  4. Mix alles tot een gladde saus en doe er eventueel nog een beetje water bij

Tip van Chantal:

Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht dat bestaat uit meerdere stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies. Bij dit recept vervangen we het vlees door de eiwitrijke en koolhydraatarme seitan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”