Vegetarische saté van seitan met pindasaus

Ingrediënten voor vegetarische saté van seitan met pindasaus

Voor de pindasaus:

Voor de vegetarische saté:

Bereiding van vegetarische saté van seitan met pindasaus

Vegetarische saté:

  1. Scheur het Veggie Protein Seitan – Spelt Bloc in stukken zodat je de structuur van kip krijgt en rijg deze aan een prikker.
  2. Grill de satés in kokosolie tot ze goudbruin zijn.

Pindasaus:

  1. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en stoof in een beetje kokosolie.
  2. Voeg pinda’s toe en bak mee tot ze lichtbruin zijn.
  3. Kokosmelk/water erbij, gesneden chilipepers, kokosbloesemsuiker en ketjap manis.
  4. Mix alles tot een gladde saus en doe er eventueel nog een beetje water bij

Tip van Chantal:

Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht dat bestaat uit meerdere stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies. Bij dit recept vervangen we het vlees door de eiwitrijke en koolhydraatarme seitan.

Vegetarische chef Chantal Voets met bord eten in hand

Chantal Voets

De gezonde recepten van Chantal Voets zijn bio, vegetarisch en werelds!Met een doordeweekse bio wereldkeuken kan je nog steeds Bourgondisch eten! Haar gezonde recepten reflecteren een pure keuken met veel groenten en fruit, zonder vlees en vis, met een knipoog naar ecologie (geen plastic!) en fair-trade. De recepten die ze heeft verzameld zijn echt door de jaren heen ontstaan.Of je een vegetariër bent of slechts af en toe eens vegetarisch eet: de recepten van Chantal Voets inspireren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Claudia Hirschberger

Blogger

“Ik kies vaak seitan, als ik reepjes maak die op vleesrepen lijken. De gerechten ´Saitan Stroganoff´ en ´Züri Seitan-Geschnätzi´ bijvoorbeeld profiteren niet alleen van de goede beet, maar ook van de lichtzoete eigen smaak van de seitan“

“De saus op de seitan is een andere smaak dan die het product zelf heeft en waarin het meestal kant-en-klaar gemarineerd aangeboden wordt. Ik vind dat deze smaak een harmonische combinatie vormt met andere ingrediënten. Ik spoel de seitan goed af voordat ik hem gebruik zodat het aroma niet dominant is en ik ben zuinig met zout bij de verdere verwerking”