Vegetarische smoked bacon recept met seitan. Heerlijk smaakvol

Ingrediënten

 • 1 Veggie Protein Bloc – Tarwe
 • 1,5el Liquid Smoke
 • 1el Fleur de sel ( Amanprana fleur de sel)
 • 1tl Peper
 • 1el Olijfolie (Amanprana verde salud)

Bereiding van vegetarische smoked bacon recept met seitan. heerlijk smaakvol

 1. De seitan in gelijk grote plakken snijden en met keukenrol droog deppen.
 2. Met de andere ingrediënten de marinade maken.
 3. De seitan in de marinade een nacht op een koele plaats laten rusten, zodat deze goed in kan trekken.
 4. De volgende dag de seitan op een grill of op de barbecue leggen en aan beide kanten grillen totdat de vegetarische smoked bacon heerlijk knapperig is.
 5. Nog een keer kruiden met wat fleur de sel en heet serveren bij bijvoorbeeld een toast of salade.
 6. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Smoked bacon, geliefd door velen. Vegetarisch met seitan

Door gebruik te maken van seitan kan men heerlijke vegetarische smoked bacon maken. Door gebruik te maken van liquid smoke geef je de seitan een gerookte smaak, wat direct ook zorgt dat deze bij vele gerechten past. Gebruik het als broodbeleg, in je salade, op de barbecue en verwerk het in tapas en hapjes. Heerlijk en smaakvol.

Bacon is door vele mensen geliefd. Het is vlees welke komt van de flanken, de buik of de rug van het varken. Dit wordt geconserveerd door deze te zouten, drogen of roken. Hierdoor krijgt het vlees ook zijn smaak. In de VS en in Canada zijn veel subculturen ontstaan rond bacon, door mensen die hier simpelweg erg enthousiast over zijn. Zo zijn er vele boeken, video’s en recepten die er worden gemaakt en uitgewisseld.

 

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's