Vegetarische smoked bacon recept met seitan. Heerlijk smaakvol

Ingrediënten voor vegetarische smoked bacon recept met seitan. heerlijk smaakvol

 • 1 Veggie Protein Bloc – Tarwe
 • 1,5el Liquid Smoke
 • 1el Fleur de sel ( Amanprana fleur de sel)
 • 1tl Peper
 • 1el Olijfolie (Amanprana verde salud)

Bereiding van vegetarische smoked bacon recept met seitan. heerlijk smaakvol

 1. De seitan in gelijk grote plakken snijden en met keukenrol droog deppen.
 2. Met de andere ingrediënten de marinade maken.
 3. De seitan in de marinade een nacht op een koele plaats laten rusten, zodat deze goed in kan trekken.
 4. De volgende dag de seitan op een grill of op de barbecue leggen en aan beide kanten grillen totdat de vegetarische smoked bacon heerlijk knapperig is.
 5. Nog een keer kruiden met wat fleur de sel en heet serveren bij bijvoorbeeld een toast of salade.
 6. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Smoked bacon, geliefd door velen. Vegetarisch met seitan

Door gebruik te maken van seitan kan men heerlijke vegetarische smoked bacon maken. Door gebruik te maken van liquid smoke geef je de seitan een gerookte smaak, wat direct ook zorgt dat deze bij vele gerechten past. Gebruik het als broodbeleg, in je salade, op de barbecue en verwerk het in tapas en hapjes. Heerlijk en smaakvol.

Bacon is door vele mensen geliefd. Het is vlees welke komt van de flanken, de buik of de rug van het varken. Dit wordt geconserveerd door deze te zouten, drogen of roken. Hierdoor krijgt het vlees ook zijn smaak. In de VS en in Canada zijn veel subculturen ontstaan rond bacon, door mensen die hier simpelweg erg enthousiast over zijn. Zo zijn er vele boeken, video’s en recepten die er worden gemaakt en uitgewisseld.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Sebastian Copien

Sebastian Copien

Chef en auteur van kookboeken

“Bij seitan is het altijd belangrijk voor mij dat het niet gemaakt is van goedkoop meel maar van goed bereid en gespoeld organisch meel. Ik heb al vele verschillende soorten seitan gekocht en geprobeerd maar was nooit tevreden over de consistentie, textuur en smaak. Maar jullie seitan van spelt heeft me onmiddelijk overtuigd en maakt me echt enthousiast!!” – sebastian-copien.de