Vegetarisch vis recept van seitan met in peterselie gebakken aardappelen

Ingrediënten

 • 4 Veggie Protein Steaks – Spelt
 • 4 vellen nori bladeren (gedroogd zeewier)
 • 1kg vastkokende aardappelen
 • 1 bosje peterselie
 • 100g Kokosolie (Amanprana)
 • Een snufje fleur de sel (Amanprana)
 • Een snufje peper

Ingrediënten voor de marinade

Bereiding van vegetarisch vis recept van seitan met in peterselie gebakken aardappelen

 1. Neem de seitan uit de verpakking en laat deze uitdruppen.
 2. Meng de witte wijn, olijfolie, fleur de sel, peper en kruidenmix met behulp van een mixer tot een marinade.
 3. Verdeel de marinade over de seitan en doe deze ieder samen met de nori (voor de vissmaak) in de BPA-vrije diepvrieszakjes.
 4. Verdeel de rest van de marinade over beide zakjes, duw alle lucht uit de zakjes en sluit ze daarna luchtdicht af.
 5. Breng een grote pan water aan de kook en voeg hier de zakjes met de gemarineerde seitan en de aardappelen aan toe.
 6. Laat de zakjes vervolgens gedurende ca. 20 minuten samen met de aardappelen koken.
 7. Haal de zakjes uit het water en laat deze wat afkoelen.
 8. Giet de aardappelen daarna af, laat ze schrikken, pel ze en verdeel ze in vier stukken.
 9. Bak ze vervolgens in een rijkelijke hoeveelheid kokosolie en voeg wat fleur de sel en peper toe.
 10. Hak de peterselie intussen fijn en voeg ook deze toe bij de aardappelen.
 11. Zorg er daarna voor dat het geheel warm blijft.
 12. Neem nu de vis (seitan) uit de marinade en dep deze droog met een beetje keukenpapier.
 13. Laat vervolgens een grillpan warm worden, smeer deze kort met olie in en gril de vis daarop kort even langs beide kanten, totdat je die typische grillstrepen te zien krijgt.
 14. Voeg daarop kort nog eventueel wat peper en kruidenmix toe en dien alles samen met de warm gehouden in peterselie gebakken aardappelen op, nadat je ook een beetje vloeibare kokosolie over de vis hebt gegoten. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Peterselie gebruiken in je recepten: gezond en smaakvol

Peterselie is een erg gezond kruid. Heerlijk van smaak en verkrijgbaar in verschillende vormen en smaaknuances. Zo heb je bijvoorbeeld de krulpeterselie welke vooral wordt gebruikt ter garnering, de bladpeterselie met een meer verfijnde smaak en de wortelpeterselie, waarvan de smaak wat meer lijkt op die van knolselderij en pastinaak.

Peterselie gezond? Peterselie is meer dan enkel garnering

In dit recept hebben we gebruik gemaakt van de bladpeterselie, ook wel platte peterselie genoemd. Het gebruiken van peterselie in je gerechten is een slimme zet. Hoewel deze meestal opzij wordt geschoven als garnering, zit peterselie bomvol voedingsstoffen. Peterselie bevat vitamines A, B, C en K en kalium en ijzer. Daarnaast zitten er in het plantje een hoop vluchtige oliën welke werken als anitoxidanten.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Auteur en chef

“Even om te zeggen dat jullie echt zo’n schitterend product hebben gemaakt met de seitan! Hieronder een fotootje van reepjes die ik net gemaakt heb, yummm. Ik kook iedere week wel eens met jullie seitan en blijf onder de indruk van de kwaliteit! Just to say.” lisettekreischer.com

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's