Zoetzure mosterd marinade recept voor seitan, met kokosbloesemsuiker en balsamico

Ingrediënten

 • 1 Veggie Protein Bloc
 • 100ml Witte wijn (vegan)
 • 1 Grote ui
 • 100ml Olijfolie (Amanprana verde salud)
 • 4el Goede mosterd (middel scherp)
 • 1 Biologische citroen. Hier het sap en de geraspte schil van
 • 4-6el Kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
 • Een beetje Balsamico-azijn
 • Een snufje Bonte peper
 • Een snufje Fleur de sel (Amanprana)

Bereiding van zoetzure mosterd marinade recept voor seitan, met kokosbloesemsuiker en balsamico

 1. De uien pellen en in kleine blokjes snijden.
 2. De blokjes in een eetlepel olijfolie scherp aanbakken totdat de uien een kleurtje krijgen.
 3. Daarna de uien met een beetje witte wijn afblussen en de mosterd en kokosbloesemsuiker toevoegen.
 4. Blijven roeren tot de kokosbloesemsuiker helemaal opgelost is.
 5. Daarna al roerend de andere ingrediënten toevoegen.
 6. Tot slot de mix met een staafmixer schuimig mixen en wat op smaak brengen met balsamico-azijn, bonte peper en de fleur de sel.
 7. Vervolgens de seitan met deze marinade dik insmeren en alles nog een uur in de koelkast zetten, zodat de mosterd marinade en de zoetzure smaken goed kunnen intrekken en de seitan deze optimaal kan opnemen.
 8. Wanneer de marinade voldoende is ingetrokken de seitan aan beide kanten in ongeveer 5 minuten bakken tot deze een mooi bruin korstje krijgt. Smakelijk!

Tip van Stefano:

Mosterd als smaakmaker, lekker en gezond

Een klein mosterdzaadje heeft een grote kracht, dit proef je alleen al. Een mosterdzaadje is niet veel groter dan een speldenkop, zit vol met seleen, fosfor, mangaan en magnesium. Daarnaast is mosterd een bron van tryptofaan. Tryptofaan is een aminozuur, welke van invloed is op onze stemming. Het heeft hier een positief effect op dus is goed wanneer men te maken heeft met neerslachtigheid of een depressie. Zowel bij de Grieken als de Romeinen was het toepassen van mosterd erg populair, niet alleen als voedingsmiddel maar ook voor gebruik op de huid.

Het gebruik van mosterd in je dagelijkse kost.

Mosterd kennen we vooral als sausje bij de kaas. Toch kent dit kleine zaadje en de mosterdsaus nog vele andere toepassingen. Mosterd is gezond dus waarom niet eens wat meer verwerken in onze dagelijkse kost? Gebruik de zaadjes bijvoorbeeld in je salade, maak eens een heerlijke mosterdsoep, dip ook je groenten eens in mosterd, voeg mosterd toe aan een quiche of maak er een vinaigrette mee. Lekker en gezond

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

koks bij de vegetarische kookstudio en auteurs van 4 vegetarische kookboeken, Gent

“Zullen we met de meeste vleesvervangers nooit de wereld bekeren, één product stemt beslist hoopvol: de ambachtelijk geproduceerde seitan op basis van Manitoba tarwe en shoyusaus, zoals die geproduceerd wordt door Bertyn. Hij verenigt de twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn om terecht de naam ‘vleesvervanger’ te dragen: hij is puur natuur en erg lekker. Hij is te koop in de natuurvoedingswinkel, vacuum verpakt als seitan steak, seitan suprême of ‘in bloc’. De bereiding is makkelijk: je bakt, stooft of gaart de seitan in een wip want je zit nooit met lange gaartijden. Voortaan heeft geen enkel restaurant nog een geldig excuus om geen degelijk vegetarisch gerecht op de kaart te zetten”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's