Grootmoeders aardappelsoep met in rode palmolie gebakken seitan

Ingrediënten

 • 100g seitan in kleine blokjes en gemarineerd in Liquid Smoke (Veggie Protein Bloc)
 • 700g los kokende aardappelen
 • 1,5l groentebouillon
 • 2 middelgrote uien
 • 2 wortelen
 • 2 stengels selderij
 • Zwarte peper uit de pepermolen
 • Fleur de sel (Amanprana)
 • Kruidenmix (Amanprana ORAC Botanico Mix)
 • 5 takjes peterselie, gehakt
 • 1el rode palmolie (Amanprana)

Bereiding van grootmoeders aardappelsoep met in rode palmolie gebakken seitan

 1. Schil de aardappelen, was deze en snijdt ze in gelijke blokjes.
 2. Doe hetzelfde met de wortels en selderij.
 3. Breng vervolgens de groentebouillon aan de kook en doe de voorbereide groenten hierin.
 4. Laat ongeveer 25 minuten zachtjes gaar koken.
 5. Pel ondertussen de ui, snijdt in blokjes en bak samen met de seitan in de rode palmolie.
 6. Pureer groentebouillon kort en doe vervolgens de gebakken groenten en seitan in de pan hierbij.
 7. Goed mengen en kruiden met nog wat fleur de sel, peper en wat kruidenmix.
 8. Bestrooi de soep net voor het opdienen nog wat met peterselie. Smakelijk eten.

Tip van Stefano:

Grootmoeders aardappelsoep, een gezonde soep welke altijd smaakt

Waar grootmoeders aardappelsoep vroeger misschien met rookworst werd gegeten maken we in deze moderne vegan variant gebruik van seitan, gemarineerd in Liquid Smoke voor die heerlijke gerookte smaak. Een heerlijk recept om op minder dan drie kwartier gereed te hebben. Schuif in een mum van tijd aan tafel met dit heerlijke recept voor een aardappelsoep. Heerlijk met wat kruiden. De in rode palmolie gebakken seitan zorgt voor net dat beetje meer pit in de soep en is daarnaast ook nog eens een echte smaakbom.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Hipper vegetarier

Isabel Boerdam

Blogger en auteur van De Hippe Vegetariër

“Sinds ik mij echt ben gaan verdiepen in creatief en voedzaam vegetarisch koken, is er een wereld voor mij open gegaan. Wat een veelzijdigheid aan mooie, plantaardige producten en groenten met zóveel mogelijkheden in de keuken! Ik word er iedere dag weer blij van. De seitan van Bertyn is één van deze ontdekkingen. Zo’n puur en natuurlijk product, geen poespas, geen toevoegingen, biologisch én eiwitrijk. Dit vind ik een enorme plus als actief sportende vegetariër. Daarnaast ben ik verrast door structuur van het product, dat je kan bereiden als ware het vlees. Er zijn nog zoveel kooktechnieken die ik erop wil uittesten! Wat dacht je bijvoorbeeld van seitan gaar stoven in bier? Altijd al eens willen doen!” dehippevegetarier.nl

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's