Baba Ganoush soep met aubergine en gebakken seitan

Ingrediënten

Bereiding van baba ganoush soep met aubergine en gebakken seitan

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Ondertussen de aubergines halveren, deze kruisgewijs insnijden en inwrijven met olijfolie.
  3. Kruid deze daarna met fleur de sel en peper en laat deze ongeveer 40 minuten bakken in de oven.
  4. Haal vervolgens de aubergines uit de oven en verwijder het vruchtvlees.
  5. Pureer deze hierna samen met de groentebouillon en de andere ingrediënten.
  6. Pel de knoflook, snij deze op kleine stukjes en bak deze in een klein beetje olijfolie goudbruin.
  7. Snij de seitan in stukjes en voeg deze hierbij toe, bak deze tot deze lichtknapperig is.
  8. Dien de soep op met op met wat peterselie, citroensap en de reepjes seitan. Smakelijk eten!

Aubergine dip uit mediterrane keuken gebruikt in een soep

Baba Ganoush wordt gemaakt van aubergines. De aubergines worden gegrild of in de oven gelegd. Hierna worden ze ontdaan van de paarse schil en vervolgens gepureerd. Wanneer je hier een puree van hebt wordt deze gemengd met wat peper en fleur de sel, olijfolie en wat citroensap. Erna komen wat kruiden zoals knoflook en peterselie om te zorgen voor extra smaak. Je eet dit als heerlijke en gezonde dip, voor bij de borrel met een heerlijk stukje brood of als mezze met verschillende kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken. In dit recept gebruiken we het in de soep, hierdoor komt de heerlijke smaak perfect naar voren.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

koks bij de vegetarische kookstudio en auteurs van 4 vegetarische kookboeken, Gent

“Zullen we met de meeste vleesvervangers nooit de wereld bekeren, één product stemt beslist hoopvol: de ambachtelijk geproduceerde seitan op basis van Manitoba tarwe en shoyusaus, zoals die geproduceerd wordt door Bertyn. Hij verenigt de twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn om terecht de naam ‘vleesvervanger’ te dragen: hij is puur natuur en erg lekker. Hij is te koop in de natuurvoedingswinkel, vacuum verpakt als seitan steak, seitan suprême of ‘in bloc’. De bereiding is makkelijk: je bakt, stooft of gaart de seitan in een wip want je zit nooit met lange gaartijden. Voortaan heeft geen enkel restaurant nog een geldig excuus om geen degelijk vegetarisch gerecht op de kaart te zetten”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's