Cordon bleu van seitan en pastinaak

Ingrediënten

Bereiding van cordon bleu van seitan en pastinaak

  1. Schil de pastinaak, snijd hem in stukken en kook hem gaar in ongeveer 10 minuten.
  2. Giet hem af en laat hem uitlekken en afkoelen.
  3. Mix de pastinaak tot een gladde crème en kruid hem goed met citroensap en Orac Botanico mix. Het is de bedoeling dat het dunne laagje pastinaak dat tussen de plakjes seitan komt fel door smaakt.
  4. Snijd de seitan in heel dunne sneetjes en smeer telkens één kant ervan in met wat sojasaus.
  5. Besmeer de andere kant met een dun laagje pastinaak crème en plak telkens 2 sneetjes aan elkaar, met de pastinaak naar elkaar toe.
  6. Maak een papje door het boekweitmeel en de bloem te vermengen met 1,5 dl water.
  7. Doe het paneermeel in een bord.
  8. Paneer de seitan sneetjes door ze eerst in het papje en daarna met de andere hand in het paneermeel te wentelen.
  9. Verhit flink wat olijfolie in een pan en bak de cordon bleus aan beide zijden goudbruin.

Tip van Miki Duerinck:

Dit recept voor veganistische cordon bleu komt uit het kookboek “Veggie voor starters” van Miki Duerinck & Kristin Leybaert (vegetarische kookstudio).

Oorspronkelijk wordt cordon bleu gemaakt van een stuk kippenvlees, rundvlees of varkensvlees dat gevuld wordt met ham en kaas. Dit veganistische recept is niet alleen gezond, maar ook super lekker, eiwitrijk, koolhydraat- en vetarm.

Miki Duerinck en Kristin Leybaert

Miki Duerinck en Kristin Leybaert

Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben samen een restaurant in Gent gehad. Hier deden ze al flinke ervaring op in de vegetarische keuken. Hierna hebben zij samen de Vegetarische Kookstudio opgezet, zij organiseren workshops, traiteursdiensten en feestelijke etentjes aan. Samen hebben zij ook enkele boeken geschreven waaronder 'Donderdag Veggiedag', 'Veggie voor starters' en 'Veggie burgers, balletjes en broodbeleg'.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Claudia Hirschberger

Blogger

“Ik kies vaak seitan, als ik reepjes maak die op vleesrepen lijken. De gerechten ´Saitan Stroganoff´ en ´Züri Seitan-Geschnätzi´ bijvoorbeeld profiteren niet alleen van de goede beet, maar ook van de lichtzoete eigen smaak van de seitan“

“De saus op de seitan is een andere smaak dan die het product zelf heeft en waarin het meestal kant-en-klaar gemarineerd aangeboden wordt. Ik vind dat deze smaak een harmonische combinatie vormt met andere ingrediënten. Ik spoel de seitan goed af voordat ik hem gebruik zodat het aroma niet dominant is en ik ben zuinig met zout bij de verdere verwerking”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's