Cordon bleu van seitan en pastinaak

Ingrediënten voor cordon bleu van seitan en pastinaak

Bereiding van cordon bleu van seitan en pastinaak

  1. Schil de pastinaak, snijd hem in stukken en kook hem gaar in ongeveer 10 minuten.
  2. Giet hem af en laat hem uitlekken en afkoelen.
  3. Mix de pastinaak tot een gladde crème en kruid hem goed met citroensap en Orac Botanico mix. Het is de bedoeling dat het dunne laagje pastinaak dat tussen de plakjes seitan komt fel door smaakt.
  4. Snijd de seitan in heel dunne sneetjes en smeer telkens één kant ervan in met wat sojasaus.
  5. Besmeer de andere kant met een dun laagje pastinaak crème en plak telkens 2 sneetjes aan elkaar, met de pastinaak naar elkaar toe.
  6. Maak een papje door het boekweitmeel en de bloem te vermengen met 1,5 dl water.
  7. Doe het paneermeel in een bord.
  8. Paneer de seitan sneetjes door ze eerst in het papje en daarna met de andere hand in het paneermeel te wentelen.
  9. Verhit flink wat olijfolie in een pan en bak de cordon bleus aan beide zijden goudbruin.

Tip van Miki Duerinck:

Dit recept voor veganistische cordon bleu komt uit het kookboek “Veggie voor starters” van Miki Duerinck & Kristin Leybaert (vegetarische kookstudio).

Oorspronkelijk wordt cordon bleu gemaakt van een stuk kippenvlees, rundvlees of varkensvlees dat gevuld wordt met ham en kaas. Dit veganistische recept is niet alleen gezond, maar ook super lekker, eiwitrijk, koolhydraat- en vetarm.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”