Groentesoep recept met seitan en een tagliatelle van wortel

Ingrediënten

 • 100g Veggie Protein Bloc, in fijne reepjes gesneden
 • 500g grote wortelen
 • 1,5l groentebouillon (zonder gist)
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1tl fleur de sel (Amanprana)
 • Peper uit de molen
 • Kruidenmix (ORAC Botanico Mix van Amanprana)
 • Olie (Amanprana Cocos + Olive + Red Palm)

Bereiding van groentesoep recept met seitan en een tagliatelle van wortel

 1. De wortelen schillen en afspoelen, daarna met een dunschiller tot een tagliatelle snijden en opzij zetten.
 2. Vervolgens de ui en de knoflook schillen, in blokjes snijden en in een pan met de olie wat aanbakken.
 3. Voeg na enkele minuten de seitan toe en bak opnieuw wat aan. Blus hierna af met de groentebouillon en laat dit hierna koken.
 4. De wortelen in de bouillon lichtjes al dente koken en vervolgens het geheel nog wat kruiden met fleur de sel, peper en kruiden

Tip van Stefano:

Wortel: gezond vol caroteen, vezels en dus ideaal voor slanke lijn en platte buik

Wortelen zijn heerlijk om zowel warm als koud te eten. Niet alleen lekker trouwens maar ook gezond. We denken vooral eerst aan onze ogen, dat we hier het beste wortelen voor kunnen eten maar wortel doet veel meer. In wortelen zit een erg hoog gehalte aan betacaroteen. Dit zet je lichaam dan weer om in vitamine A. Wat inderdaad onder andere goed is voor je ogen. Daarnaast zou je hiervan ook een verbeterde darmwerking krijgen, een combinatie tussen de betacaroteen en het hoge vezelgehalte in wortels (3%). Een portie wortelen is dus de ideale snack wanneer je wat wilt doen aan je nachtblindheid of je slanke lijn. In dit recept worden de wortelen erg origineel verwerkt, namelijk als tagliatelle. Kook ze goed al dente zodat de wortelen nog een beetje van hun bite behouden.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Sebastian Copien

Sebastian Copien

Chef en auteur van kookboeken

“Bij seitan is het altijd belangrijk voor mij dat het niet gemaakt is van goedkoop meel maar van goed bereid en gespoeld organisch meel. Ik heb al vele verschillende soorten seitan gekocht en geprobeerd maar was nooit tevreden over de consistentie, textuur en smaak. Maar jullie seitan van spelt heeft me onmiddelijk overtuigd en maakt me echt enthousiast!!” – sebastian-copien.de

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's