Groentesoep recept met seitan en een tagliatelle van wortel

Ingrediënten voor groentesoep recept met seitan en een tagliatelle van wortel

 • 100g Veggie Protein Bloc, in fijne reepjes gesneden
 • 500g grote wortelen
 • 1,5l groentebouillon (zonder gist)
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1tl fleur de sel (Amanprana)
 • Peper uit de molen
 • Kruidenmix (ORAC Botanico Mix van Amanprana)
 • Olie (Amanprana Cocos + Olive + Red Palm)

Bereiding van groentesoep recept met seitan en een tagliatelle van wortel

 1. De wortelen schillen en afspoelen, daarna met een dunschiller tot een tagliatelle snijden en opzij zetten.
 2. Vervolgens de ui en de knoflook schillen, in blokjes snijden en in een pan met de olie wat aanbakken.
 3. Voeg na enkele minuten de seitan toe en bak opnieuw wat aan. Blus hierna af met de groentebouillon en laat dit hierna koken.
 4. De wortelen in de bouillon lichtjes al dente koken en vervolgens het geheel nog wat kruiden met fleur de sel, peper en kruiden

Tip van Stefano:

Wortel: gezond vol caroteen, vezels en dus ideaal voor slanke lijn en platte buik

Wortelen zijn heerlijk om zowel warm als koud te eten. Niet alleen lekker trouwens maar ook gezond. We denken vooral eerst aan onze ogen, dat we hier het beste wortelen voor kunnen eten maar wortel doet veel meer. In wortelen zit een erg hoog gehalte aan betacaroteen. Dit zet je lichaam dan weer om in vitamine A. Wat inderdaad onder andere goed is voor je ogen. Daarnaast zou je hiervan ook een verbeterde darmwerking krijgen, een combinatie tussen de betacaroteen en het hoge vezelgehalte in wortels (3%). Een portie wortelen is dus de ideale snack wanneer je wat wilt doen aan je nachtblindheid of je slanke lijn. In dit recept worden de wortelen erg origineel verwerkt, namelijk als tagliatelle. Kook ze goed al dente zodat de wortelen nog een beetje van hun bite behouden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

6outta7

Blogger over veganistisch voedsel

“Seitan is geweldig. Ik ben er dol op. Seitan (uitgesproken als ‘say-tan’) is één van de meest veelzijdige nepvleesproducten op de markt. Hoe seitan smaakt, hangt volledig af van hoe je het op smaak brengt: je zou het een smaakspons kunnen noemen.”