Heerlijke Afrikaanse goulashsoep met kikkererwten, seitan en komijn

Ingrediënten

 • 400g Veggie Protein Bloc in blokjes
 • 6 tomaten
 • 1 blik kikkererwten
 • 4 uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 1el tomatenpuree
 • 3tl komijn
 • 1tl kaneel
 • 1tl cayennepeper
 • 1 verse rode chili
 • 1el Olijfolie (Verde Salud van Amanprana)
 • Fleur de sel (Amanprana)
 • Vers gemalen peper
 • 1el pittige kruidenmix (Amanprana ORAC Mix met chili)
 • 1 bosje gladde peterselie
 • 200g gepelde cashewnoten
 • Zoveel groentebouillon als nodig

Bereiding van heerlijke afrikaanse goulashsoep met kikkererwten, seitan en komijn

 1. Neem de seitan uit de verpakking en laat deze uitdruppelen in een zeef.
 2. Verwarm de olijfolie in een hoge kookpan en laat de seitan daarin goed braden.
 3. Schil en verdeel de uien intussen in vier.
 4. Zodra de seitan bruin begint te worden, voeg de stukken ui toe en laat alles goed roosteren.
 5. Schil daarna de knoflook, plet deze en voeg toe.
 6. Was nu de tomaten en snijd ze in blokjes.
 7. Zodra de seitan en de uien de gewenste bruine kleur hebben gekregen, blus je deze met de tomaten.
 8. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht die de tomaten hebben, vul je de goulash aan met een krachtige groentebouillon.
 9. Laat daarna het geheel meerdere uren (minstens 3) op het kleinste vuur pruttelen.
 10. Roer alles regelmatig om en, indien nodig, voeg vocht toe.
 11. Pureer vervolgens de gepelde cashewnoten in de mixer tot je een room krijgt.
 12. Voeg hier de tomatenpuree en de kruiden aan toe en pureer het geheel opnieuw nog een keer krachtig door.
 13. Voeg deze vervolgens toe aan het gerecht en voeg ongeveer 40 minuten vóór het einde van de kooktijd ook de kikkererwten toe.
 14. Breng kort voor het opdienen het gerecht nog wat op smaak met de kruiden.
 15. De komijnsmaak dient daarbij goed aanwezig te zijn, dit is een echte smaakmaker van het gerecht.
 16. Hak voor het opdienen de peterselie fijn en strooi deze uit over de goulash.
 17. Deze zal heerlijk smaken in combinatie met een vers Turks brood, rijst of puree van zoete aardappelen.

Tip van Stefano:

Goulashsoep, een oorspronkelijk Hongaars gerecht, met komijn Afrikaans

Oorspronkelijk een Hongaarse soep, een wat meer lopende varianten voor het stoofpotje. Niet alleen in Hongarije is dit gerecht erg smakelijk maar ook in Centraal- en Zuidoost-Europese landen kun je lekkere goulash recepten tegenkomen. Het is eigenlijk echt een winters gerecht die ook wat uren nodig heeft alvorens dat deze optimaal van smaak is. Oorspronkelijk is goulash een eenpansgerecht welke de herders klaarmaakten en makkelijk mee konden nemen naar een andere plek. Deze goulash heeft een Afrikaans tintje gekregen door de gebruikte kruiden zoals komijn. Een nieuwe twist en heerlijk verrassend van smaak.

Het maken van een heerlijke goulashsoep

Je begint rustig met het aanstoven van de ingrediënten, hierdoor komen de verschillende aroma’s vrij, welke je later met de bouillon opvangt. De bereiding van de goulash duurt enkele uren, waarbij je af en toe eens de goulash doorroert. Daarnaast voeg je dan iedere keer een bouillon toe om er voor te zorgen dat de soep niet uitdroogt. Tijdens het sudderen komen de smaken optimaal vrij waardoor je echt een kleine smaakbom hebt.

In de meeste recepten voor goulash werd aardappel meegekookt om het gerecht wat in te dikken. In dit recept, met Afrikaanse inslag, wordt gebruik gemaakt van de kikkererwten.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Magdalena en Rudy

Magdalena Troch en Rudy Van Damme

'pure food for children foundation' en auteurs van het boek 'gezond groeien'

Koop alleen seitan die authentiek gemaakt is en niet op basis van tarwegluten. Met seitan geraakt onze planeet minder vervuild, is er minder dierenleed en meer respect voor het leven op aarde en blijft de natuur in balans.

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's