Indisch gevulde courgette met seitan, garam masala en peterselie

Ingrediënten voor indisch gevulde courgette met seitan, garam masala en peterselie

Bereiding van indisch gevulde courgette met seitan, garam masala en peterselie

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de courgettes en snij deze in twee.
  3. Lepel met een ijsschepje het binnenste van de courgette.
  4. De courgettes wassen en in twee snijden.
  5. Met een ijsschepje het binnenste verwijderen.
  6. De seitan samen met de peterselie, de gebakken uien, de kruidenmix en een beetje peper en zout in de mixer doen.
  7. Met het mengsel kun je de courgettes vullen.
  8. Leg de gevulde courgettes vervolgens in een ovenschotel, bedrup deze met wat olie en kruid af met peper en fleur de sel.
  9. Zet de schotel vervolgens ongeveer 35-40 minuten in de oven.
  10. Serveer bijvoorbeeld samen met wat aardappelen of rijst. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Courgette, veelzijdige groente. Ideaal om te vullen en in de oven te zetten

De courgette, ofwel mergpompoen, is een groente uit de komkommerfamilie. Er zijn vele verschillende soorten van de courgette, zo heb je kleine, bolle, gele en lichtgroene courgettes. Het meest gekend is de (donker)groene courgette. Deze wordt geoogst net voordat de courgette volledig gerijpt is. De smaak van courgette is erg mild en maakt het tot een erg goede smaakdrager. Wanneer je met de courgette in de keuken aan de slag gaat kun je deze het beste grondig eerst wassen, schillen is niet nodig maar je dient wel het kroontje te verwijderen. Kies bij voorkeur voor een biologische courgette zodat deze zo gezond als mogelijk is. Je kunt de courgette opvullen zoals in dit recept, in blokjes of in reepjes snijden. Je kunt courgette rauw eten en bijvoorbeeld door de salade doen, het wordt extra lekker als je een dressing gebruikt en deze even de tijd geeft om in te trekken. Deze gevulde courgettes met seitan, garam masala kruiden en peterselie is een echte topper en de courgette leent zich hier perfect voor.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Claudia Hirschberger

Blogger

“Ik kies vaak seitan, als ik reepjes maak die op vleesrepen lijken. De gerechten ´Saitan Stroganoff´ en ´Züri Seitan-Geschnätzi´ bijvoorbeeld profiteren niet alleen van de goede beet, maar ook van de lichtzoete eigen smaak van de seitan“

“De saus op de seitan is een andere smaak dan die het product zelf heeft en waarin het meestal kant-en-klaar gemarineerd aangeboden wordt. Ik vind dat deze smaak een harmonische combinatie vormt met andere ingrediënten. Ik spoel de seitan goed af voordat ik hem gebruik zodat het aroma niet dominant is en ik ben zuinig met zout bij de verdere verwerking”