Jamaicaans jerk recept met vleesvervanger seitan, chili en gember.

Ingrediënten

 • 1 Veggie Protein Bloc
 • 1 grote ui
 • 70 g verse gember
 • 4 chilipeulen
 • 10 teentjes knoflook
 • 4el olijfolie (Amanprana Verde Salud)
 • 3 gekleurde paprika’s
 • 1 limoen, hier het sap van
 • 1el tijm
 • 1/2tl nootmuskaat
 • 1tl kaneel
 • tl piment
 • 1/2tl kruidnagel
 • 4el limoensap

Bereiding van jamaicaans jerk recept met vleesvervanger seitan, chili en gember.

 1. Pel de ui en snijd hem in stukjes. Schil en rasp de gember en schil en snijd de knoflook in kleine stukjes.
 2. Voeg de overige kruiden samen tot een marinade en meng de helft hiervan met de uien, de knoflook, de gember en het limoensap.
 3. Snijd de seitan daarna in twee even grote schijven en bestrijk deze met de overgebleven marinade.
 4. Laat beiden vervolgens minstens twee uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast marineren.
 5. Verwarm de olijfolie in een pan en braad de gemarineerde seitan goed aan.
 6. Leg deze vervolgens op een bakplaat en voeg de chilipeulen in hun geheel en de paprika’s in reepjes gesneden toe en laat het eindresultaat op ca. 180° ongeveer 10 à 15 minuten lang in de oven bakken.
 7. Dien op wanneer het gerecht nog warm is.
 8. Dien op met een beetje rijst of Turks brood. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Jamaicaans jerk recept. Wat is Jamaican jerk spice?

Onbekend maar zeker niet onbemind: Jamaican jerk spice. Een heerlijk kruidenmengsel welke afkomstig is uit het Caribisch gebied, Jamaica om precies te zijn. Het is een echt onmisbare mix van kruiden in je Jamaicaanse keuken. Vlees en groenten worden hiermee ingesmeerd en vervolgens belanden deze in de oven of op de barbecue. Een smakelijke, licht pittige  mix. Niet alleen bedoeld om het vlees lekker te maken, ook om de houdbaarheid te verlengen, iets wat met dat klimaat zeker welkom is.

Het recept voor een Jamaican jerk spice

Er zijn verschillende Jamaican jerk recepten spice, daarnaast komt deze ook in drie verschillende vormen voor. Je kunt deze namelijk maken in een droge vorm, een pastavorm en een marinade. In onderstaande wordt de kruidenmix echt gebruikt als een marinade, seitan leent zich hier perfect voor omdat deze marinades zo goed op kan nemen. Onmisbaar zijn de tijm, chili peper en de piment.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Tine Tomme schrijfster van Puur en vegetarisch

Tine Tomme

Schrijfster van 'Puur en vegetarisch'

”We gebruiken in Avalon vaak de seitan van Bertyn. En zijn er tot op heden elke keer tevreden van”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's