Jamaicaanse brochette van seitan, met rum, chili & kokosbloesemsuiker

Ingrediënten

 • 1 Veggie Protein Bloc in blokjes
 • 1tl piment
 • 1el sojasaus
 • 3 à 4el limoensap
 • 1 rode chilipeper
 • 1 à 2el kokosbloesemsuiker (Gula Java Brut van Amanprana)
 • 2el rum
 • 1 teentje knoflook
 • 4el olijfolie
 • 4 houten brochettes
 • Een snufje fleur de sel (Amanprana)
 • Een snufje peper
 • 1el kruidenmix (Amanprana ORAC Botanico-Mix)

Bereiding van jamaicaanse brochette van seitan, met rum, chili & kokosbloesemsuiker

 1. Laat de seitan goed uitlekken en leg vervolgens de seitan in een schotel.
 2. Hak de chili en knoflook fijn en maak met deze en de overige ingrediënten een marinade.
 3. Voeg de marinade toe aan de seitan en roer alles hierna goed door elkaar en laat minstens 2 uur marineren.
 4. Voor een optimaal resultaat kun je deze het beste een hele nacht laten marineren.
 5. Verdeel de stukjes seitan over de 4 brochettes.
 6. Bak deze hierna op de grill, barbecue of in een pan.
 7. Bak aan alle kanten ongeveer 1,5 minuut, tot de seitan lichtjes gekleurd en goed warm is! Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

De Jamaicaanse keuken, zoet en kruidig. Proef de Caraïbische sfeer met deze heerlijke brochette

De Jamaicaanse keuken bevat een smeltkroes aan smaken maar is zeker uniek in zijn soort. Er zijn veel invloeden afkomstig van Europa en Afrika maar door de jaren heen heft Jamaica echt zijn eigen smaak ontwikkeld.

Erg kenmerkend in de gerechten zijn het gebruik van Jamaicaans fruit, zoals banaan, avocado, mango en ananas. De gerechten in Jamaica zijn vaak erg kruidig, marinades bevatten veel specerijen, dit in combinatie met het zoete van de fruit of suiker welke wordt gebruikt zorgt voor unieke combinaties.

Zo is piment een typisch specerij welke je vaak terug ziet komen in de Jamaicaanse keuken. Deze word ook wel Jamaicapeper genoemd. Dit specerij ruikt wat naar een mix van nootmuskaat, kruidnagel en kaneel maar is erg peperig en scherp van smaak. Zonder piment zou Jamaicaans voedsel niet hetzelfde zijn.

In dit recept voor een Jamaicaanse brochette met seitan proef je Jamaica zeker terug. Sowieso wordt er al piment gebruikt maar ook het gebruik van de rum en het limoensap zorgt er voor dat je je helemaal in Caribische sferen begeeft. Het zoete van de kokosbloesemsuiker zorg voor een unieke smaak. Heerlijk voor warme zomeravonden!

Dit recept voor seitan gaat ideaal samen met wat wilde rijst, jonge erwten en wat Turks brood.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Pasquale Tarantino

Fitnessratgeber Pasquale Tarantino

“Bij het maken van seitan is de smaak afhankelijk van de gebruikte specerijen, omdat seitan geen noemenswaardige eigen smaak heeft. Door de beetvaste structuur kan seitan gebruikt worden om te koken en te bakken, op de barbecue of ook gewoon op een pizza. Je kan seitan in de koeling van reform- en natuurvoedingswinkels vinden.” Fitnessworld24.net

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's