Pittige soep van knoflook en paranoten met knapperige seitan in rijstvel

Ingrediënten

 • 200g Veggie Protein Bloc
 • 100g verse knoflook
 • 50g paranoten
 • 1 kleine rode chilipeper
 • 1,5l groentebouillon
 • 1 bosje peterselie
 • 1 bosje bieslook
 • 4 rijstvellen, geweekt in koud water
 • Olijfolie (Verde Salud van Amanprana)

Bereiding van pittige soep van knoflook en paranoten met knapperige seitan in rijstvel

 1. De knoflook pellen, in flinterdunne schijfjes snijden en in een diepe pan met wat olijfolie lichtbruin bakken.
 2. De paranoten grof hakken en aan de knoflook toevoegen.
 3. Vervolgens de groentebouillon erbij doen en het geheel laten opkoken.
 4. Vervolgens 20 minuten met gesloten deksel op een zacht vuurtje laten trekken.
 5. Afkruiden met peper en zout, de chilipeper erbij doen en dan alles in de mixer pureren.
 6. De seitan in vier gelijke delen snijden, kruiden met peper en zout en in de rijstvellen rollen.
 7. Dit in een ruime hoeveelheid olie krokant bakken en samen met de gehakte kruiden in de soep doen.
 8. Dien de soep meteen op wanneer deze nog heet is. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

Paranoten, of Braziliaanse noot: gezond, lekker en romig in een soep

Paranoten, ook wel de Braziliaanse noot genoemd, zijn misschien wel één van de meest ondergewaardeerde noten. Niet alleen zijn deze erg lekker van smaak, ze bevatten ook veel selenium, een belangrijke antioxidant welke je lichaam beschermt tegen de effecten van vrije radicalen. Ze groeien in de rijke gronden van het Amazonegebied, dit in combinatie met de vele uren aan zon zorgt er voor dat de noten erg gezond zijn. Ze zijn ook rijk aan fosfor, wat belangrijk is voor de vorming én het onderhoud van je tanden en botten. Door ze te gebruiken in soep zorg je voor een extra romige toets. De smaak van de paranoot is namelijk zacht en in dit gerecht zal deze slechts lichtjes naar voren komen, vol en rond.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Reine

Reine

Blogger op groeneprinses.be

“Koop altijd seitan van uitstekende kwaliteit. Wat je in de doorsnee supermarkt vindt, is vaak maar een taai goedje. Seitan moet mals van textuur zijn. In biowinkels vind je lekkere seitan (ik noem niet graag merken, maar die van Bertyn is heel goed)” groeneprinses.be

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's