Ovenschotel met spruitjes, seitan en cashewnoten

Ingrediënten voor ovenschotel met spruitjes, seitan en cashewnoten

 • 1 kilo verse spruitjes
 • 1 Veggie Protein Bloc
 • 1el kruidenmix (ORAC Botanico-Mix van Amanprana)
 • 200g gepelde cashewnoten
 • Fleur de sel
 • Peper
 • Nootmuskaat
 • Paneermeel

Bereiding van ovenschotel met spruitjes, seitan en cashewnoten

 1. Maak de spruitjes schoon, breng een pan sterk gezouten water aan de kook en laat daarin de spruitjes in ca. 5 minuten gaar worden.
 2. Laat ze vervolgens schrikken met koud water en zet ze even opzij.
 3. Verwarm de oven vervolgens op 200°, snijd de seitan in filet-achtige repen en vermeng deze met de spruitjes in een ovenschaal en voeg peper en fleur de sel toe.
 4. Doe de gepelde cashewnoten in een mixer en verpulver ze met toevoeging van een beetje zout en de kruidenmix.
 5. Voeg daarna steeds opnieuw een beetje water toe, totdat je een smeuïge saus krijgt.
 6. Voeg deze saus vervolgens toe aan het mengsel van spruitjes en seitan en bestrooi het geheel met het paneermeel.
 7. Zet de ovenschaal ca. 45 minuten in de oven, totdat de bovenlaag goudbruin is geworden en de saus borrelt.
 8. Serveer het gerecht wanneer deze nog warm is en laat het je smaken!

Tip van Stefano:

Een ovenschotel met spruitjes

88gr spruitjes, de hoeveelheid die een gemiddelde man of vrouw tijdens een volwaardige maaltijd met spruitjes eet. Dit levert dan al twee keer zo veel vitamine K op dan dat minimaal dagelijks wordt aanbevolen. Daarnaast zit dit spruitje vol met vitamine C, kalium, ijzer, fosfor, mangaan, magnesium, proteïnen, tryptofaan en vezels. Een hele waslijst dus. Deze ovenschotel met seitan en spruitjes is dus echt een goede en bewuste keuze.

Het kopen en bereiden van spruitjes

Wil je spruitjes bereiden? Spruitjes worden ook wel spruitkool genoemd en deze zijn dan ook familie van de kool. Verse fruitjes zijn mooi frisgroen, hard en hebben een witte onderkant. Wanneer spruiten bruine vlekken vertonen, geelbruine randjes hebben of de buitenste bladeren los zitten dan zijn ze niet erg vers meer. Koop ze wanneer ze groen en stevig zijn en je kunt optimaal genieten van de lekkere smaak. Laat de spruitjes echter niet te lang koken want dan worden ze erg bitter en moeilijk verteerbaar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com