Ovenschotel met spruitjes, seitan en cashewnoten

Ingrediënten

 • 1 kilo verse spruitjes
 • 1 Veggie Protein Bloc
 • 1el kruidenmix (ORAC Botanico-Mix van Amanprana)
 • 200g gepelde cashewnoten
 • Fleur de sel
 • Peper
 • Nootmuskaat
 • Paneermeel

Bereiding van ovenschotel met spruitjes, seitan en cashewnoten

 1. Maak de spruitjes schoon, breng een pan sterk gezouten water aan de kook en laat daarin de spruitjes in ca. 5 minuten gaar worden.
 2. Laat ze vervolgens schrikken met koud water en zet ze even opzij.
 3. Verwarm de oven vervolgens op 200°, snijd de seitan in filet-achtige repen en vermeng deze met de spruitjes in een ovenschaal en voeg peper en fleur de sel toe.
 4. Doe de gepelde cashewnoten in een mixer en verpulver ze met toevoeging van een beetje zout en de kruidenmix.
 5. Voeg daarna steeds opnieuw een beetje water toe, totdat je een smeuïge saus krijgt.
 6. Voeg deze saus vervolgens toe aan het mengsel van spruitjes en seitan en bestrooi het geheel met het paneermeel.
 7. Zet de ovenschaal ca. 45 minuten in de oven, totdat de bovenlaag goudbruin is geworden en de saus borrelt.
 8. Serveer het gerecht wanneer deze nog warm is en laat het je smaken!

Tip van Stefano:

Een ovenschotel met spruitjes

88gr spruitjes, de hoeveelheid die een gemiddelde man of vrouw tijdens een volwaardige maaltijd met spruitjes eet. Dit levert dan al twee keer zo veel vitamine K op dan dat minimaal dagelijks wordt aanbevolen. Daarnaast zit dit spruitje vol met vitamine C, kalium, ijzer, fosfor, mangaan, magnesium, proteïnen, tryptofaan en vezels. Een hele waslijst dus. Deze ovenschotel met seitan en spruitjes is dus echt een goede en bewuste keuze.

Het kopen en bereiden van spruitjes

Wil je spruitjes bereiden? Spruitjes worden ook wel spruitkool genoemd en deze zijn dan ook familie van de kool. Verse fruitjes zijn mooi frisgroen, hard en hebben een witte onderkant. Wanneer spruiten bruine vlekken vertonen, geelbruine randjes hebben of de buitenste bladeren los zitten dan zijn ze niet erg vers meer. Koop ze wanneer ze groen en stevig zijn en je kunt optimaal genieten van de lekkere smaak. Laat de spruitjes echter niet te lang koken want dan worden ze erg bitter en moeilijk verteerbaar.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Magdalena en Rudy

Magdalena Troch en Rudy Van Damme

'pure food for children foundation' en auteurs van het boek 'gezond groeien'

Koop alleen seitan die authentiek gemaakt is en niet op basis van tarwegluten. Met seitan geraakt onze planeet minder vervuild, is er minder dierenleed en meer respect voor het leven op aarde en blijft de natuur in balans.

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's