Raw gazpacho soep met waterkers en carpaccio van seitan

Ingrediënten

Bereiding van raw gazpacho soep met waterkers en carpaccio van seitan

  1. De Tamari Seitan flinterdun snijden, met citroensap en walnootolie bedruppelen, peper en zout toevoegen, de waterkers schoonmaken en de uitjes fijnhakken.
  2. De knoflook pellen en samen met de tomaten, de courgette, de paprika, de lente-ui, water, kokosbloesemsuiker, gistvlokken, zoete paprikapoeder en de chilipeper 3 minuten pureren in de blender.
  3. Daarna de waterkers en de ui erdoor mengen en lauwwarm opdienen met de carpaccio van seitan. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Waterkers, lekker en gezond

Extra pit nodig in de raw gazpacho? Of in je eten? Dan is waterkers de ideale smaakmaker. Andere benamingen voor waterkers zijn waterporselein en beeksalade. Waterkers is een echte mineralen-en vitaminebom en heeft een erg hoge voedingswaarde. Zo bevat de waterkers erg veel antioxidanten en vitamine C.

De smaak van waterkers, ideaal in deze gazpacho

De smaak van waterkers is erg pittig, ietwat peperig. Daarnaast zal je hierin ook een beetje radijs proeven. Na de bloei wordt waterkers ook nog wat pittiger. Door zijn specifieke smaak heb je niet veel waterkers nodig in je gerechten. Doe bijvoorbeeld eens een beetje waterkers in je salade of maak er een heerlijke pesto van. Wil je de smaak van waterkers volledig benutten? Maak er dan een heerlijke soep van. Zoals met dit recept. Een heerlijke raw gazpacho met waterkers, de toevoeging van de carpaccio van seitan maakt het geheel af.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's