Raw gazpacho soep met waterkers en carpaccio van seitan

Ingrediënten voor raw gazpacho soep met waterkers en carpaccio van seitan

Bereiding van raw gazpacho soep met waterkers en carpaccio van seitan

  1. De Tamari Seitan flinterdun snijden, met citroensap en walnootolie bedruppelen, peper en zout toevoegen, de waterkers schoonmaken en de uitjes fijnhakken.
  2. De knoflook pellen en samen met de tomaten, de courgette, de paprika, de lente-ui, water, kokosbloesemsuiker, gistvlokken, zoete paprikapoeder en de chilipeper 3 minuten pureren in de blender.
  3. Daarna de waterkers en de ui erdoor mengen en lauwwarm opdienen met de carpaccio van seitan. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Waterkers, lekker en gezond

Extra pit nodig in de raw gazpacho? Of in je eten? Dan is waterkers de ideale smaakmaker. Andere benamingen voor waterkers zijn waterporselein en beeksalade. Waterkers is een echte mineralen-en vitaminebom en heeft een erg hoge voedingswaarde. Zo bevat de waterkers erg veel antioxidanten en vitamine C.

De smaak van waterkers, ideaal in deze gazpacho

De smaak van waterkers is erg pittig, ietwat peperig. Daarnaast zal je hierin ook een beetje radijs proeven. Na de bloei wordt waterkers ook nog wat pittiger. Door zijn specifieke smaak heb je niet veel waterkers nodig in je gerechten. Doe bijvoorbeeld eens een beetje waterkers in je salade of maak er een heerlijke pesto van. Wil je de smaak van waterkers volledig benutten? Maak er dan een heerlijke soep van. Zoals met dit recept. Een heerlijke raw gazpacho met waterkers, de toevoeging van de carpaccio van seitan maakt het geheel af.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com