Romige preisoep met vegan kaas, seitan en cashewnoten

Ingrediënten voor romige preisoep met vegan kaas, seitan en cashewnoten

 • 1 Veggie Protein Bloc door de vleesmolen gedraaid of op hele kleine stukjes gesneden tot een seitan gehakt
 • 500g uien
 • 500g prei
 • 1,5l groentebouillon
 • 200ml witte wijn
 • 2 teentjes knoflook
 • 150g gistvlokken
 • 100g cashewnoten (een nacht ingeweekt)
 • Een snufje peper
 • Een snufje fleur de sel (Amanprana)
 • 1tl Kruidenmix (ORAC Botanico Mix met chili van Amanprana)
 • 1el rode palmolie (Amanprana)

Bereiding van romige preisoep met vegan kaas, seitan en cashewnoten

 1. De uien en de prei schoonmaken en in fijne ringen snijden.
 2. Het gehakt van seitan kort aanbraden in de rode palmolie, vervolgens de groenten toevoegen en op een matig vuur ongeveer 20 minuten laten stoven.
 3. Blussen met de bouillon en de witte wijn en laten doorkoken.
 4. Daarna met de staafmixer bewerken tot de soep mooi romig is.
 5. Het meest romige effect krijg je wanneer je de seitan mee pureert, je kunt er echter ook voor kiezen de seitan apart te bakken en deze later aan de soep toe te voegen.
 6. Vervolgens de gistvlokken toevoegen, afkruiden met de kruidenmix en opnieuw laten koken.
 7. Is de soep hierna nog te vloeibaar, voeg er dan nog wat extra gistvlokken aan toe.
 8. Deze soep smaakt het lekkerst wanneer je deze een nacht in de koelkast zet en de volgende dag weer opwarmt. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Prei en kaas ideale smaakcombinatie.

Je hebt van die klassieke smaakcombinaties die eigenlijk iedereen wel weet te waarderen. Twee hoofdingrediënten in dit recept maken zo’n combinatie: prei met kaas. Deze klassieke smaakcombinatie is natuurlijk niet zo maar ontstaan, deze is door vele mensen al geproefd en goedgekeurd en gaat dan ook vaak al vele jaren mee. Prei en kaas zijn voor vele gerechten een ideale basis. Denk aan het gebruik van deze twee in deze soep, in quiche of in een ovenschotel. Succes is met prei en kaas verzekerd.

Soep met vegan kaas, geschikt voor iedereen

In deze soep is één van deze twee ingrediënten net een tikkeltjes anders: de kaas. Deze is in dit gerecht vegan. Niets dierlijks in dus, wanneer je alle ingrediënten van de soep eens onder de loep neemt zie je dat deze gehele soep compleet vegan is. De kaas, ofwel smaak van kaas, wordt verkregen door het gebruik van de gistvlokken in combinatie met de cashewnoten. Een recept heerlijk hartig van smaak en dus geschikt voor iedereen 

Jouw waardering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Reine

Reine

Blogger op groeneprinses.be

“Koop altijd seitan van uitstekende kwaliteit. Wat je in de doorsnee supermarkt vindt, is vaak maar een taai goedje. Seitan moet mals van textuur zijn. In biowinkels vind je lekkere seitan (ik noem niet graag merken, maar die van Bertyn is heel goed)” groeneprinses.be