Romige preisoep met vegan kaas, seitan en cashewnoten

Ingrediënten

 • 1 Veggie Protein Bloc door de vleesmolen gedraaid of op hele kleine stukjes gesneden tot een seitan gehakt
 • 500g uien
 • 500g prei
 • 1,5l groentebouillon
 • 200ml witte wijn
 • 2 teentjes knoflook
 • 150g gistvlokken
 • 100g cashewnoten (een nacht ingeweekt)
 • Een snufje peper
 • Een snufje fleur de sel (Amanprana)
 • 1tl Kruidenmix (ORAC Botanico Mix met chili van Amanprana)
 • 1el rode palmolie (Amanprana)

Bereiding van romige preisoep met vegan kaas, seitan en cashewnoten

 1. De uien en de prei schoonmaken en in fijne ringen snijden.
 2. Het gehakt van seitan kort aanbraden in de rode palmolie, vervolgens de groenten toevoegen en op een matig vuur ongeveer 20 minuten laten stoven.
 3. Blussen met de bouillon en de witte wijn en laten doorkoken.
 4. Daarna met de staafmixer bewerken tot de soep mooi romig is.
 5. Het meest romige effect krijg je wanneer je de seitan mee pureert, je kunt er echter ook voor kiezen de seitan apart te bakken en deze later aan de soep toe te voegen.
 6. Vervolgens de gistvlokken toevoegen, afkruiden met de kruidenmix en opnieuw laten koken.
 7. Is de soep hierna nog te vloeibaar, voeg er dan nog wat extra gistvlokken aan toe.
 8. Deze soep smaakt het lekkerst wanneer je deze een nacht in de koelkast zet en de volgende dag weer opwarmt. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Prei en kaas ideale smaakcombinatie.

Je hebt van die klassieke smaakcombinaties die eigenlijk iedereen wel weet te waarderen. Twee hoofdingrediënten in dit recept maken zo’n combinatie: prei met kaas. Deze klassieke smaakcombinatie is natuurlijk niet zo maar ontstaan, deze is door vele mensen al geproefd en goedgekeurd en gaat dan ook vaak al vele jaren mee. Prei en kaas zijn voor vele gerechten een ideale basis. Denk aan het gebruik van deze twee in deze soep, in quiche of in een ovenschotel. Succes is met prei en kaas verzekerd.

Soep met vegan kaas, geschikt voor iedereen

In deze soep is één van deze twee ingrediënten net een tikkeltjes anders: de kaas. Deze is in dit gerecht vegan. Niets dierlijks in dus, wanneer je alle ingrediënten van de soep eens onder de loep neemt zie je dat deze gehele soep compleet vegan is. De kaas, ofwel smaak van kaas, wordt verkregen door het gebruik van de gistvlokken in combinatie met de cashewnoten. Een recept heerlijk hartig van smaak en dus geschikt voor iedereen 

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Tine Tomme schrijfster van Puur en vegetarisch

Tine Tomme

Schrijfster van 'Puur en vegetarisch'

”We gebruiken in Avalon vaak de seitan van Bertyn. En zijn er tot op heden elke keer tevreden van”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's