Tropische barbecue spiesjes recept met seitan en papaya

Ingrediënten

 • 700g Veggie Protein Bloc
 • 800g Papaya
 • 4 Rode uien
 • 6el Limoensap
 • 1tl Gemalen kruiden (Amanprana ORAC Mix met chili)
 • Een snufje fleur de sel (Amanprana)
 • Een snufje peper
 • 4el Olijfolie (Verde Salud Amanprana)
 • 8 lange houten spiesen

Bereiding van tropische barbecue spiesjes recept met seitan en papaya

 1. Haal de seitan uit de verpakking. Dep de seitan droog en snij deze in ca. 3 cm grote blokjes.
 2. Verwijder de pit uit de papaya, schil de vrucht en snij deze vervolgens ook in ca. 3 cm grote blokjes of even grote reepjes.
 3. Pel de uien en snij deze in dunne ringen.
 4. Alles afwisselend op de spiesen steken.
 5. Een beetje limoensap erop druppelen en aromatiseren met de kruiden, fleur de sel en peper.

Het grillen van de spiesjes met seitan en papaya op de barbecue:

 1. Het grillrooster van de barbecue op ongeveer 10 cm afstand van het vuur plaatsen.
 2. Vervolgens de spiesjes hier op leggen en gedurende 10 tot 15 minuten grillen.
 3. De spiesjes met seitan en papaya steeds omdraaien en af en toe olie eroverheen druppelen.

Tip van Stefano:

Papaya, heerlijk als fruit en toepasbaar in allerlei gezonde recepten

Een papaya is een heerlijke vrucht. Deze heeft niet een erg uitgesproken smaak, hij is licht bitter maar heeft toch een zoete smaak welke wat lijkt op die van meloen. Doordat de papaya een vrij neutrale smaak heeft is deze in allerlei recepten te gebruiken. Door een salade, als snack met een dipsaus, door een smoothie, in een fruitsalade of zoals in dit recept heerlijk met seitan op een spies voor op de barbecue!

Papaya: goed voor de lijn en erg gezond. Lycopeen en antioxidanten

Een papaya zit vol met vezels, vitaminen en bovenal antioxidanten. De papaya zit namelijk vol met lycopeen. Er zijn onderzoeken welke hebben aangetoond dat lycopeen houdende soorten fruit en groenten preventief tegen kanker werken. Het lichaam zelf kan deze niet aanmaken maar deze wordt uit onze voeding gehaald. Papaya op het menu zetten is dus een goede zet! Lycopeen combineren met olijfolie is nog het beste, deze zorgt er voor dat de werkzame stoffen beter worden opgenomen.

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Pasquale Tarantino

Fitnessratgeber Pasquale Tarantino

“Bij het maken van seitan is de smaak afhankelijk van de gebruikte specerijen, omdat seitan geen noemenswaardige eigen smaak heeft. Door de beetvaste structuur kan seitan gebruikt worden om te koken en te bakken, op de barbecue of ook gewoon op een pizza. Je kan seitan in de koeling van reform- en natuurvoedingswinkels vinden.” Fitnessworld24.net

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's