Spareribs marinade Tex Mex style. Lekkere saus voor seitan met kokosbloesemsuiker

Ingrediënten

 • Veggie Protein Bloc
 • 500 ml Tomatenketchup (bij voorkeur zelf gemaakt)
 • 100 ml Olijfolie (Amanprana Verde Salud)
 • 2el Liquid smoke
 • 1 Ui
 • 4 Teentjes knoflook
 • 2 Verse rode chili´s
 • 2el Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-Mix)
 • 4el Ahornsiroop +
 • 1el Kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
 • 1tl Zoet paprikapoeder
 • 1tl Peper
 • 1tl Fleur de sel

Bereiding van spareribs marinade tex mex style. lekkere saus voor seitan met kokosbloesemsuiker

 1. De chili, knoflook en uien pellen en in zeer kleine blokjes snijden.
 2. Vervolgens in een koekenpan de olie verhitten en daarin de groenten blokjes kort aanbakken tot ze wat zachter zijn geworden.
 3. De pan van het fornuis nemen en de andere ingrediënten in de pan toevoegen.
 4. Blijf echter wel roeren totdat het mengsel goed verdeeld is.
 5. Tot slot de marinade met zout, zwarte peper en zoet paprikapoeder kruiden en dan de nog warme marinade op eventueel klaarliggende seitan aanbrengen.
 6. Hierna de seitan nog minstens 2 uur laten rusten zodat de spareribs marinade goed in kan trekken, voordat ze gebraden of gegrild worden.

Tip van Stefano:

De South-Western style. Amerikaanse Tex Mex keuken vol smaak

De keuken van de South-Western (Zuidwesten) van de Verenigde Staten is een geheel eigen keuken op zich. Het is een populaire keuken aan de westkust, voornamelijk in Californië. Het bevat vele recepten met roots in de Spaanse en Mexicaanse keuken. Eten en saus of marinade met gebruik van veel smaak en kruiden. Er is een grote diversiteit aan eten te vinden in de South-Western keuken.

Tex Mex keuken en liquid smoke

Deze keuken bevat vaak vele recepten met veel vlees maar is voornamelijk bekend door het gebruik van de vele kruiden, vooral chili. Waarbij iedere kleur wel wordt gebruikt. Texas heeft bijvoorbeeld een Tex Mex keuken, een keuken welke ook valt onder South-Western Style. In deze saus of marinade  is gebruik gemaakt van de vele kruiden, welke in combinatie met de ahornsiroop en kokosbloesemsuiker licht zoet wordt. Wanneer we liquid smoke toevoegen aan een gerecht krijgt deze een wat rokerige smaak, ideaal voor op de barbecue! Door de marinade te gebruiken op seitan krijg je in een handomdraai heerlijke vegan spareribs, in dit geval Tex Mex style!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

6outta7

Blogger over veganistisch voedsel

“Seitan is geweldig. Ik ben er dol op. Seitan (uitgesproken als ‘say-tan’) is één van de meest veelzijdige nepvleesproducten op de markt. Hoe seitan smaakt, hangt volledig af van hoe je het op smaak brengt: je zou het een smaakspons kunnen noemen.”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's