Spareribs marinade Tex Mex style. Lekkere saus voor seitan met kokosbloesemsuiker

Ingrediënten voor spareribs marinade tex mex style. lekkere saus voor seitan met kokosbloesemsuiker

 • Veggie Protein Bloc
 • 500 ml Tomatenketchup (bij voorkeur zelf gemaakt)
 • 100 ml Olijfolie (Amanprana Verde Salud)
 • 2el Liquid smoke
 • 1 Ui
 • 4 Teentjes knoflook
 • 2 Verse rode chili´s
 • 2el Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-Mix)
 • 4el Ahornsiroop +
 • 1el Kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
 • 1tl Zoet paprikapoeder
 • 1tl Peper
 • 1tl Fleur de sel

Bereiding van spareribs marinade tex mex style. lekkere saus voor seitan met kokosbloesemsuiker

 1. De chili, knoflook en uien pellen en in zeer kleine blokjes snijden.
 2. Vervolgens in een koekenpan de olie verhitten en daarin de groenten blokjes kort aanbakken tot ze wat zachter zijn geworden.
 3. De pan van het fornuis nemen en de andere ingrediënten in de pan toevoegen.
 4. Blijf echter wel roeren totdat het mengsel goed verdeeld is.
 5. Tot slot de marinade met zout, zwarte peper en zoet paprikapoeder kruiden en dan de nog warme marinade op eventueel klaarliggende seitan aanbrengen.
 6. Hierna de seitan nog minstens 2 uur laten rusten zodat de spareribs marinade goed in kan trekken, voordat ze gebraden of gegrild worden.

Tip van Stefano:

De South-Western style. Amerikaanse Tex Mex keuken vol smaak

De keuken van de South-Western (Zuidwesten) van de Verenigde Staten is een geheel eigen keuken op zich. Het is een populaire keuken aan de westkust, voornamelijk in Californië. Het bevat vele recepten met roots in de Spaanse en Mexicaanse keuken. Eten en saus of marinade met gebruik van veel smaak en kruiden. Er is een grote diversiteit aan eten te vinden in de South-Western keuken.

Tex Mex keuken en liquid smoke

Deze keuken bevat vaak vele recepten met veel vlees maar is voornamelijk bekend door het gebruik van de vele kruiden, vooral chili. Waarbij iedere kleur wel wordt gebruikt. Texas heeft bijvoorbeeld een Tex Mex keuken, een keuken welke ook valt onder South-Western Style. In deze saus of marinade  is gebruik gemaakt van de vele kruiden, welke in combinatie met de ahornsiroop en kokosbloesemsuiker licht zoet wordt. Wanneer we liquid smoke toevoegen aan een gerecht krijgt deze een wat rokerige smaak, ideaal voor op de barbecue! Door de marinade te gebruiken op seitan krijg je in een handomdraai heerlijke vegan spareribs, in dit geval Tex Mex style!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Mirjam van Maanen

Kok

“Ik ben net terug gekomen van de week koken voor de groep beginnende yogaleraren. Ik had nog nooit met verse seitan gekookt en bij de ontvangst van dit product voelde ik me er nog erg onwennig over. Totdat ik de simpele beschrijving op de bepakking las en na uitvoering van 2x 5min bakken aan weerskanten kwam er een prachtig product uit de pan waar ik menig cursist mee blij kon maken. We waren verrast over de volle bite en smaak sensatie. Er was na een week koken voor cursisten nog wat over en zo nam ik een deel mee naar huis. Mijn partner heeft er heerlijke rijstwafel burgers met curry, ui, sla, paprika en kiemen van gemaakt. Veel beter dan menig vegetarische burger in de winkel. Het is een heerlijke traktatie!”