Noord-Duits boerenkoolpannetje met stukjes seitan

Ingrediënten

 • 1kg verse boerenkool
 • 1 ui
 • 1 Veggie Protein Bloc
 • Gistvrije groentebouillon
 • Fleur de sel (Khoisan fleur de sel van Amanprana)
 • Peper
 • 1el Rode palmolie (Amanprana)

Bereiding van noord-duits boerenkoolpannetje met stukjes seitan

 1. Was de boerenkool grondig in een grote emmer en verwijder de ruwe en grote stengels.
 2. Schil daarna de ui en snijd deze in grote blokjes.
 3. Verwarm nu de rode palmolie in een grote kookpan (7l of meer ), voeg hier de ui aan toe en fruit deze.
 4. Voeg vervolgens de gewassen boerenkool toe en de in blokjes gesneden seitan.
 5. Zet het vuur ca. 2/3 lager en leg het deksel op de pan.
 6. Laat het geheel ca. 10 à 15 minuten pruttelen, roer de inhoud van de pan om en blus met 1l water.
 7. Voeg 1,5 eetlepel gistvrije groentebouillon toe en roer opnieuw goed om.
 8. Laat de pan vervolgens ongeveer 1,5 uur lang op een klein vuur sudderen, waarbij je regelmatig de inhoud omschept.
 9. Breng het eindresultaat ten slotte op smaak met wat fleur de sel en peper en serveer het met aardappelen of rijst.

Tip van Stefano:

De boerenkool is vaak nog lekkerder wanneer je deze even opnieuw opwarmt in de pan of oven op de tweede of derde dag. Eet smakelijk!

Boerenkool vol voedingsstoffen, vitamine K en antioxidanten Daarnaast lekker in recepten

Boerenkool mag je niet missen, deze groente is namelijk een van de meest gezonde, heeft een grote verscheidenheid aan nutriënten en bevat er bovendien ook nog eens erg veel van. Daarnaast zitten in boerenkool zo veel verschillende soorten vitamine dat deze de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) overschrijdt. Helemaal niet erg natuurlijk want dit is eigenlijk een gesteld aangeraden minimum. De erg hoge hoeveelheid vitamine K welke in boerenkool zit beïnvloed onze cellen welke te maken hebben met ontstekingen op een positieve manier. Veel welvaartsziekten worden veroorzaakt door kleine infecties in lichaamscellen waardoor er een ziekte kan ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diabetes en kanker maar ook hart-en vaatziekten.

Boerenkool veelzijdig: gebruik in soep, stamppot, stoofpotje of door de gezonde salade

Naast gezond is boerenkool ook nog eens erg veelzijdig. Je kunt deze op talloze manieren gebruiken in je gerechten, zelfs rauw is boerenkool erg smakelijk. Meng boerenkool eens door je salade, roerbak deze met andere groenten, voeg deze toe aan een omelet, maak een boerenkoolsoep of gebruik deze zoals in onderstaand recept in een heerlijk stoofpotje. De combinatie met seitan is heerlijk!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Marie Rameaux

Traiteur La Boucherie Végétale in Toulouse, Frankrijk

“Seitan is geluk”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's