Gerookte paté van seitan: vegetarisch, rijk aan eiwitten & koolhydraatarm

Ingrediënten

 • 1 Veggie Protein Bloc
 • 1 Grote ui
 • 1 Teentje knoflook
 • 1el Rode Palmolie (Amanprana)
 • 1 groot blik Gespikkelde bonen
 • 150ml Olijfolie (Amanprana Verde Salud)
 • 2el Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix, spicy)
 • 1tl Bonte peper
 • ½tl Nootmuskaat
 • 5g Verse gehakte peterselie
 • 1-2tl Fleur de sel (Amanprana)
 • 2tl Gistvlokken
 • 1tl Liquid smoke
 • 100-200g Tarwekiemen (Amanprana)

Bereiding van gerookte paté van seitan: vegetarisch, rijk aan eiwitten & koolhydraatarm

 1. De seitan uit laten druppelen en in blokjes snijden. De ui en knoflook pellen en in blokjes snijden.
 2. De gespikkelde bonen uit het blik in een zeef gieten en de bonen met water afspoelen.
 3. De rode palmolie in een grote pan verhitten en de seitan met de uien en knoflook scherp aanbraden.
 4. Daarna de gespikkelde bonen toevoegen en alles goed verwarmen.
 5. Tussendoor de specerijen in een kom met een vijzel fijnmalen.
 6. De resterende ingrediënten in een hoge kom doen en samen met het mengsel van de seitan, ui en knoflook met een staafmixer zo lang pureren dat er een crème ontstaat.
 7. Nog een keer kruiden met zout en peper en vervolgens het mengsel in een of twee goed schoongemaakte weckpotten vullen en olie over het mengsel gieten. Op die manier kan er geen lucht meer bij de paté komen waardoor de houdbaarheid verbeterd wordt.
 8. De paté gedurende een nacht in de koelkast laten rusten en de volgende dag serveren bij wat brood of toast. Smakelijk!

Tip van Stefano:

Paté maken van seitan, heerlijk vegetarisch en koolhydraatarm recept

Wie een vegetarisch alternatief kiest kan ook voor paté goed uit te voeten met iets anders dan vlees. Vegetarische paté maken is niet veel moeilijker dan het maken van gewone paté. Belangrijk is wel dat je een goede basis hebt. In dit recept maken we gebruik van Seitan als basis van de paté. Door deze lekker te kruiden en wordt de paté overheerlijk en kun je echt je eigen draai geven aan je gerecht. Je kunt uiteraard kiezen voor je favoriete kruiden wanneer je paté gaat maken, belangrijk is vooral om er voor te zorgen dat je paté even wat kan rusten, dus niet direct opdienen na het maken. Door de paté een nachtje rust te geven zorg je er voor dat de smaken zich goed met elkaar kunnen vermengen, hierbij komen je kruiden beter tot zijn recht. Voor het bewaren van paté kun je het beste een laagje olie gebruiken. Hierdoor hebben bacteriën minder kans en zorg je er voor dat de houdbaarheid van de paté wordt verlengd. Essentieel hierbij is uiteraard wel dat je de paté in een schone pot doet. Bewaar vervolgens gekoeld, deze is na maken nog enkele dagen houdbaar. Heerlijk voor tapas en hapjes

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Magdalena en Rudy

Magdalena Troch en Rudy Van Damme

'pure food for children foundation' en auteurs van het boek 'gezond groeien'

Koop alleen seitan die authentiek gemaakt is en niet op basis van tarwegluten. Met seitan geraakt onze planeet minder vervuild, is er minder dierenleed en meer respect voor het leven op aarde en blijft de natuur in balans.

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's