Bertyn kookt voor de Brigitte Bardot (Sea Shepherd)

Bertyn Chef Serge Restiau bakt seitan Teriyaki voor de Brigitte Bardot. Sea Shepherd en Bertyn seitan samen sterk om de oceanen te beschermen. Op 15 september 2011 bezocht Bertyn seitan meester Serge Restiau de Brigitte Bardot in het Willemdok te Antwerpen.

De Brigitte Bardot van Sea Shepherd bezocht Antwerpen (MAS museum)

Mooi gemeerd lag de Brigitte Bardot aan het prachtige MAS museum. Een 35 meter lang supersnel schip dat Sea Shepherd zal inzetten om de oceanen en haar zeeleven te beschermen. De ombouw kosten van de Brigitte Bardot werden mede mogelijk gemaakt door een gift van de stichting van Brigitte Bardot (www. fondationbrigittebardot.fr).

Bertyn bakt seitan Teriyaki voor bemanning Brigitte Bardot

De bemanning van de Brigitte Bardot telt gemiddeld 10 vrijwilligers. Aan boord wordt alleen veganistisch gegeten. Uit respect voor het dier en het ecosysteem. Om deze vrijwilligers van de Brigitte Bardot te verwennen, verzorgde seitan meester Serge Restiau van Bertyn een lunch voor Sea Shepherd. Voortaan bakt de chef van de Brigitte Bardot met extra vierge kokosolie en olijfolie van Amanprana, wordt er gezoet met Gula java (gezonde palmsuiker uit Java), drinkt men er heerlijk bio wijn en gula java cacao….. Super voeding !! En geniet de bemanning van Bertyn seitan.

Sea Shepherd Conservation Society

Sea Shepherd Conservation Society is een wereldwijde onafhankelijke organisatie voor het beschermen van oceanen en zeeleven voor verdere generaties. Opgericht in 1977. Om regelgeving te doen naleven en oceanen en zeeleven te beschermen, voert Sea Shepherd directe actie uit op het terrein. Haar huidige vloot telt vijf schepen waaronder het supersnelle schip de Brigitte Bardot.

Bio en vegetarisch zijn de toekomst voor mens en het ecosyteem

Bertyn is een klein bedrijf met grote ambities want bio en vegetarisch zijn de toekomst. Zowel voor de mens als voor alle dieren en alle ecosytemen. Bertyn vraagt aandacht voor de oceanen. Laat ons niet blind zijn voor ons eigen korte termijn belang. Laat we zorgen dat morgen onze kinderen genieten van de oceanen en een goed ecosyteem. “Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is. Vergeet voor één keer hoeveel geld en miljoen is” : Louis Neefs. Vissen in de zee vergiftigd gestorven, het zand op de stranden vervuild door plastiek en olie. Walvissen die stranden door menselijke sonarstralen op zoek naar olie, gas, vis en door militaire oefeningen. Vissen gedood door het geluid van heien van boordplatformen en windmolens. Koraalriffen en mangrovebossen die verdwijnen voor het genot van de mond (garnaalkwekerijen).

Inspiratie om te koken met bertyn

bekijk onze recepten

Wat fans over bertyn zeggen

Claudia Hirschberger

Blogger

“Ik kies vaak seitan, als ik reepjes maak die op vleesrepen lijken. De gerechten ´Saitan Stroganoff´ en ´Züri Seitan-Geschnätzi´ bijvoorbeeld profiteren niet alleen van de goede beet, maar ook van de lichtzoete eigen smaak van de seitan“

“De saus op de seitan is een andere smaak dan die het product zelf heeft en waarin het meestal kant-en-klaar gemarineerd aangeboden wordt. Ik vind dat deze smaak een harmonische combinatie vormt met andere ingrediënten. Ik spoel de seitan goed af voordat ik hem gebruik zodat het aroma niet dominant is en ik ben zuinig met zout bij de verdere verwerking”