Bertyn kookt voor de Brigitte Bardot (Sea Shepherd)

Bertyn Chef Serge Restiau bakt seitan Teriyaki voor de Brigitte Bardot. Sea Shepherd en Bertyn seitan samen sterk om de oceanen te beschermen. Op 15 september 2011 bezocht Bertyn seitan meester Serge Restiau de Brigitte Bardot in het Willemdok te Antwerpen.

De Brigitte Bardot van Sea Shepherd bezocht Antwerpen (MAS museum)

Mooi gemeerd lag de Brigitte Bardot aan het prachtige MAS museum. Een 35 meter lang supersnel schip dat Sea Shepherd zal inzetten om de oceanen en haar zeeleven te beschermen. De ombouw kosten van de Brigitte Bardot werden mede mogelijk gemaakt door een gift van de stichting van Brigitte Bardot (www. fondationbrigittebardot.fr).

Bertyn bakt seitan Teriyaki voor bemanning Brigitte Bardot

De bemanning van de Brigitte Bardot telt gemiddeld 10 vrijwilligers. Aan boord wordt alleen veganistisch gegeten. Uit respect voor het dier en het ecosysteem. Om deze vrijwilligers van de Brigitte Bardot te verwennen, verzorgde seitan meester Serge Restiau van Bertyn een lunch voor Sea Shepherd. Voortaan bakt de chef van de Brigitte Bardot met extra vierge kokosolie en olijfolie van Amanprana, wordt er gezoet met Gula java (gezonde palmsuiker uit Java), drinkt men er heerlijk bio wijn en gula java cacao….. Super voeding !! En geniet de bemanning van Bertyn seitan.

Sea Shepherd Conservation Society

Sea Shepherd Conservation Society is een wereldwijde onafhankelijke organisatie voor het beschermen van oceanen en zeeleven voor verdere generaties. Opgericht in 1977. Om regelgeving te doen naleven en oceanen en zeeleven te beschermen, voert Sea Shepherd directe actie uit op het terrein. Haar huidige vloot telt vijf schepen waaronder het supersnelle schip de Brigitte Bardot.

Bio en vegetarisch zijn de toekomst voor mens en het ecosyteem

Bertyn is een klein bedrijf met grote ambities want bio en vegetarisch zijn de toekomst. Zowel voor de mens als voor alle dieren en alle ecosytemen. Bertyn vraagt aandacht voor de oceanen. Laat ons niet blind zijn voor ons eigen korte termijn belang. Laat we zorgen dat morgen onze kinderen genieten van de oceanen en een goed ecosyteem. “Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is. Vergeet voor één keer hoeveel geld en miljoen is” : Louis Neefs. Vissen in de zee vergiftigd gestorven, het zand op de stranden vervuild door plastiek en olie. Walvissen die stranden door menselijke sonarstralen op zoek naar olie, gas, vis en door militaire oefeningen. Vissen gedood door het geluid van heien van boordplatformen en windmolens. Koraalriffen en mangrovebossen die verdwijnen voor het genot van de mond (garnaalkwekerijen).

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's

Inspiratie om te koken met seitan van bertyn

Biologische seitan van Bertyn is gemakkelijk te verwerken in vegetarische gerechten. In klassieke gerechten kan je seitan gebruiken als vleesvervanger. Een vleesvervanger zonder cholesterol, met meer eiwitten dan vlees of vis en met weinig vet. Ideaal op je veggiedag. Op deze Bertyn- website vind je een heleboel recepten voor seitan.

bekijk onze recepten

Seitan recept suggesties

Seitan Curry: recept tapenade seitan curry veganaise

Seitan Curry: tapenade van seitan met curry veganaise

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Makkelijk | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereiding: 10 minuten |Type: Bijgerecht, Tapa & hapje, Brood topping, Tapa & hapje

Bekijk recept
Een heerlijk goudbruine korst met dit recept voor een Indisch gevulde courgette met seitan en garam masala

Indisch gevulde courgette met seitan, garam masala en peterselie

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Totale bereiding: 15 minuten |Type: Hoofdgerecht, Vleesvervanger

Bekijk recept
Gevulde paprika met seitan

Gevulde paprika recept met seitan, kurkuma en rijst

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 50 minuten | Totale bereiding: 65 minuten |Type: Hoofdgerecht, Vleesvervanger

Bekijk recept

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

De broers van Julienne/Juliette

Cateraars

“Voor onze gerechten gebruiken wij de seitan van Bertyn omdat die echt héél lekker is. De nieuwe verpakking is ook heel mooi en aantrekkelijk”