Vegetarische proteïnen zijn belangrijk bij Baobab juice bar & casa vegetariana

“Geweldig eten, authentiek vegetarisch. Niet gewoon maar pasta op een bord, zoals bij de meeste vegetarische eetgelegenheden. Neen, er wordt hier veel belang gehecht aan de vegetarische proteïnen die elk gerecht bevat. Een leuke plek om te lunchen. Knap gedaan!” –Miriam Healy, een klant van de Baobab juice bar & casa vegetariana

Andrea is één van de oprichtsters van Baobab. Haar reden voor het openen van een veganistische bar is in de eerste plaats ethisch. Dat is meteen duidelijk, als je de zaak van op afstand ziet. Aan de deur hangt er namelijk een bord met daarop de volgende boodschap: “Dieren zijn onze vrienden. We eten geen vrienden.” Verder is het gewoon veel gezonder om veganist te zijn. Baobab is er echter ook om voor meer bewustzijn in de wereld te zorgen. De oprichters geloven namelijk dat een veganistische manier van leven de toekomst is voor onze planeet en dat er geen weg terug is. Ze merken ook dat mensen almaar meer oog beginnen te krijgen voor een duurzame levensstijl.

Seitan als lunch, een volledig op planten gebaseerd eiwit

Baobab biedt een breed assortiment aan veganistische smoothies, vruchtensappen en gerechten aan. En dat allemaal biologisch! Andrea had altijd al een passie voor koken en bij Baobab maakt ze daar ten volle gebruik van. Ze is ook de enige chef in de keuken en elk gerecht is aan haar eigen verbeelding ontsproten. Ik had de voortreffelijke seitanlunch genomen en die smaakte heerlijk knapperig. Andrea heeft geen kookboeken of recepten nodig. Ze heeft genoeg passie en inspiratie om haar eigen verrukkelijke maaltijden te creëren. Mocht u dus een bezoek brengen aan Fuerteventura, ga dan zeker een keer langs bij Baobab!

Baobab, juice bar & casa vegetariana

Calle José Segura Torres 14, Corralejo, La Oliva, Fuerteventura, Spanje

Wie één leven redt, redt de hele wereld: “Chi salva una vita salva il mondo intero”

Inspiratie om te koken met bertyn

bekijk onze recepten

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Attile Hildmann

Attila Hildmann

Vegan chef en fitnessmodel

Wanneer het gaat over de verschillende soorten vleesvervangers, zegt Attila wanneer hij de klaargemaakte seitan proeft: “Wow….echt goed” Ook over de consistentie van Seitan is Attila Hildmann te spreken:”De seitan is extreem knapperig geworden en heeft een vleesachtige consistentie. Uitstekend!”