Wat zijn de 4 belangrijkste redenen om vaker veggie te eten?

Kies jij ook regelmatig voor een veggie maaltijd? Of moet je er niet aan denken om een vleesvervanger op tafel te zetten? Een recente studie onthult de 4 belangrijkste redenen waarom men voor een vegetarische maaltijd kiest.

Wat zijn de 4 voornaamste redenen om voor een vegetarische maaltijd te kiezen?

1. Variatie in de maaltijden (43%)
2. Bijdrage leveren voor het milieu (inclusief oceanen) (40%)
3. Dierenwelzijn (38%)
4. Gezondheid (34%)

Hoe staat het met jouw kennis over veggie en vleesvervangers?

Test je kennis met deze online test en kijk of je mee bent met de veggie eetgewoontes van de Belg en de Nederlander.

6 of meer van de 8 vragen correct beantwoord? Je bent goed mee met de vegetarische eetgewoonten van de Belg en de Nederlander!

0%
0 stemmen, 0 gemiddeld
6

Test je kennis over veggie en vleesvervangers.

Gaan vleeseters in de toekomst minder vlees eten?
Met andere woorden zal er weldra meer veggie op het menu van de carnivoor staan?

Wie eet het meeste vlees?

Wat zijn de 5 belangrijkste redenen waarom men geen vegetarisch alternatief voor vlees wilt eten?

Wie is, door de partner of een ander gezinslid, sneller overgehaald om (een keer) veggie te eten?

Hoeveel keer per week eet een gemiddelde Nederlander of Belg vegetarisch?

Hoeveel procent van de vleeseters zouden vaker vleesvervangers eten als deze gezonder zouden zijn dan een stukje vlees of vis?

Hoeveel % van de ondervraagden denkt dat we in de toekomst meer vis- en vleesvervangers gaan eten?

Uw score is

Dierenwelzijn en natuur als hoofdreden voor veggie

Als je vrouwen en mannen met elkaar vergelijkt, geeft 48% tegenover 22% aan dat bijdragen aan dierenwelzijn en aan een betere natuur en milieu (45% vs. 31%) een rede is om vaker veggie te eten of helemaal te stoppen met het eten van vlees en vis. 

Ook geven vrouwen vaker aan, 10% tegenover 3% van de mannen, dat het niet zo lekker vinden van vlees/kip/vis een reden is om (weleens) vegetarisch te eten.

Vaker vegetarisch eten?

In ons receptendatabase vind je ontzettend veel inspiratie om snel en makkelijk de lekkerste vegetarische en veganistische gerechten op tafel te toveren.

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's

Inspiratie om te koken met seitan van bertyn

Biologische seitan van Bertyn is gemakkelijk te verwerken in vegetarische gerechten. In klassieke gerechten kan je seitan gebruiken als vleesvervanger. Een vleesvervanger zonder cholesterol, met meer eiwitten dan vlees of vis en met weinig vet. Ideaal op je veggiedag. Op deze Bertyn- website vind je een heleboel recepten voor seitan.

bekijk onze recepten

Seitan recept suggesties

Romige preisoep gemaakt met vegan kaas

Romige preisoep met vegan kaas, seitan en cashewnoten

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 40 minuten | Totale bereiding: 50 minuten |Type: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht, Soep

Bekijk recept
De heerlijke filets van seitan

In truffel en tempura gebakken filet van seitan met rode kool

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 30 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Wachttijd: 120 minuten | Totale bereiding: 170 minuten |

Bekijk recept
Snel eiwitrijke, koolhydraatarme worst maken voor op de pizza

Eiwitrijke worst maken voor bij zuurkool en stamppot

Recept geschikt voor: 3 stuks | Moeilijkheid: Makkelijk | Voorbereidingstijd: 1 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereiding: 11 minuten |Type: Hoofdgerecht, Vleesvervanger

Bekijk recept

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Alexander

Alexander Gershberg

chef-kok bij VEGAN SUNDAYS, catering en evenementenbedrijf

“De seitan is erg lekker! Eén van de lekkerste die ik heb geprobeerd. De textuur is perfect. Die met de chili was uitzonderlijk goed. MMMM…lekker!” vegansundays.com