Soep van sperziebonen met aardappel en seitan

Ingrediënten voor soep van sperziebonen met aardappel en seitan

 • 1/2 Veggie Protein Bloc of 2 Veggie Protein Steaks in stukjes
 • 500g sperziebonen
 • 2 wortelen
 • 1 preistengel
 • 2 stengels selderij
 • 3 aardappelen
 • 1,5l groentebouillon
 • 1 ui
 • 1 tl bloem
 • 1 tl bonenkruid

Bereiding van soep van sperziebonen met aardappel en seitan

 1. Maak de sperziebonen en soepgroenten schoon en snijdt deze in stukje van ongeveer 1 centimeter.
 2. Doe deze samen met de blokjes seitan in de groentebouillon en laat deze pan ongeveer een uur zachtjes koken.
 3. Snijdt de aardappelen in blokjes en voeg deze na ongeveer een half uur toe aan de bouillon.
 4. Snij de ui en de prei in blokjes en braadt deze samen met wat olijfolie goudgeel.
 5. Voeg hier vervolgens nog een lepel bloem aan toe en doe deze samen met het verse bonenkruid in de soep.
 6. Voordat je de soep op gaat dienen wel eerst het kruid verwijderen. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

Sperziebonen, lekker fris en knapperig, gezond vol vitaminen

Sperziebonen, ook wel prinsessenbonen genoemd zijn van de bonen de meest bekende. Heerlijk voor een doordeweekse maaltijd, diner in het weekend en zelfs al tussendoortje. In dit recept maken we een soep van sperziebonen. Lekker en bovendien erg gezond, op die manier kom je wel aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten!

Waarom sperziebonen zo gezond zijn?

Sperziebonen zijn erg gezond, de fytonutriënten zijn namelijk gelijkmatig verdeeld over de boon en de sperziebonen zit vol verschillende soorten nutriënten, heel wat vitamines. Wanneer je 100 gram sperzieboontjes eet krijg je ongeveer 20% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Daarnaast zitten er ook nog eens veel vezels in boontjes, wat proteïne en het aminozuur tryptofaan. Zeker maken dus deze soep!

Jouw waardering

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

koks bij de vegetarische kookstudio en auteurs van 4 vegetarische kookboeken, Gent

“Zullen we met de meeste vleesvervangers nooit de wereld bekeren, één product stemt beslist hoopvol: de ambachtelijk geproduceerde seitan op basis van Manitoba tarwe en shoyusaus, zoals die geproduceerd wordt door Bertyn. Hij verenigt de twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn om terecht de naam ‘vleesvervanger’ te dragen: hij is puur natuur en erg lekker. Hij is te koop in de natuurvoedingswinkel, vacuum verpakt als seitan steak, seitan suprême of ‘in bloc’. De bereiding is makkelijk: je bakt, stooft of gaart de seitan in een wip want je zit nooit met lange gaartijden. Voortaan heeft geen enkel restaurant nog een geldig excuus om geen degelijk vegetarisch gerecht op de kaart te zetten”