Soep van sperziebonen met aardappel en seitan

Ingrediënten

 • 1/2 Veggie Protein Bloc of 2 Veggie Protein Steaks in stukjes
 • 500g sperziebonen
 • 2 wortelen
 • 1 preistengel
 • 2 stengels selderij
 • 3 aardappelen
 • 1,5l groentebouillon
 • 1 ui
 • 1 tl bloem
 • 1 tl bonenkruid

Bereiding van soep van sperziebonen met aardappel en seitan

 1. Maak de sperziebonen en soepgroenten schoon en snijdt deze in stukje van ongeveer 1 centimeter.
 2. Doe deze samen met de blokjes seitan in de groentebouillon en laat deze pan ongeveer een uur zachtjes koken.
 3. Snijdt de aardappelen in blokjes en voeg deze na ongeveer een half uur toe aan de bouillon.
 4. Snij de ui en de prei in blokjes en braadt deze samen met wat olijfolie goudgeel.
 5. Voeg hier vervolgens nog een lepel bloem aan toe en doe deze samen met het verse bonenkruid in de soep.
 6. Voordat je de soep op gaat dienen wel eerst het kruid verwijderen. Eet smakelijk!

Tip van Stefano:

Sperziebonen, lekker fris en knapperig, gezond vol vitaminen

Sperziebonen, ook wel prinsessenbonen genoemd zijn van de bonen de meest bekende. Heerlijk voor een doordeweekse maaltijd, diner in het weekend en zelfs al tussendoortje. In dit recept maken we een soep van sperziebonen. Lekker en bovendien erg gezond, op die manier kom je wel aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten!

Waarom sperziebonen zo gezond zijn?

Sperziebonen zijn erg gezond, de fytonutriënten zijn namelijk gelijkmatig verdeeld over de boon en de sperziebonen zit vol verschillende soorten nutriënten, heel wat vitamines. Wanneer je 100 gram sperzieboontjes eet krijg je ongeveer 20% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Daarnaast zitten er ook nog eens veel vezels in boontjes, wat proteïne en het aminozuur tryptofaan. Zeker maken dus deze soep!

Stefano Vicinoadio kok en fan van Bertyn

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Bertyn leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten mét mooie foto's.Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.Stefano gooide roer om: gezond eten, gezond leven met vegan producten Zijn leven heeft een andere wending genomen toen hij erg ziek werd. Toen hij 33 was ging het leven hem voor de wind. Hij stond echter niet stil bij zijn eigen gezondheid. Hij rookte, dronk veel alcohol, werkte vaak zo'n 16 uur per dag en werkte ongeveer zo'n 2 liter koffie per dag naar binnen. Tot hij twee ernstige hernia's kreeg. Daarnaast kampte hij met flink wat overgewicht. Hij besefte dat het zo niet verder kon en besloot zijn leven om te gooien. Hij besloot het drinken en roken helemaal uit te bannen en langzaamaan veranderde hij ook zijn voedingspatroon, tot hij uiteindelijk, voor zo goed als 99% veganist werd.Vegan recepten, stapje verder dan vegetarisch De recepten van Stefano zijn dus allemaal vegan recepten. Wanneer je enkel vegan eet vermijdt je het gebruik van dierlijke producten. Dit is dus eigenlijk ngo een stapje verder als het vegetarisme. Ook eieren, zuivel en honing zijn dan weggelaten. Deze recepten van Stefano zullen je laten zien dat het zeker niet zo is dat er niets meer overblijft om te gebruiken. Bekijk de recepten en probeer ze zelf!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Marie Rameaux

Traiteur La Boucherie Végétale in Toulouse, Frankrijk

“Seitan is geluk”

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's